Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Děčínští basketbalisté jsou posledním ligovým týmem bez porážky

Praha - Basketbalisté Děčína jsou posledním ligovým týmem bez porážky. V pátém utkání v soutěži dnes zvítězili v Opavě 75:62. V tabulce jsou druzí za Pardubicemi, které mají o zápas více. Východočeši potvrdili roli favorita proti Interu Bratislava hladkou výhrou 82:59. Poprvé v sezoně neuspěl Prostějov, který prohrál ve Svitavách 73:76.

Basketbal
zdroj: ČTK/AP

Děčín vedl v Opavě už po čtyřech minutách rozdílem devíti bodů. Mohla za to i bídná střelba domácích. Zónová obrana Opavy přibrzdila Severočechy ve druhé části a domácí snížili na 23:25. Děčín však odpověděl třemi trojkami a znovu získal desetibodový náskok. Po změně stran se hosté prosadili hrou přes pivoty, a i když domácí dobře bránili, vzrostl rozdíl na dvanáct bodů. V závěrečné čtvrtině uvolněně hrající hosté kontrolovali hru a výsledkem bylo suverénní vítězství.  

"Náš raketový start rozhodl o výsledku. Přestože Opava hrála velmi dobře, tak to na vítězství nestačilo," uvedl děčínský trenér Pavel Budínský. "Nedaří se nám vstupy do utkání, ale byl bych rád, kdybychom navázali na dnešní výkon," řekl domácí kouč David Klapetek. 

Svitavy vedly nad Prostějovem celý zápas s výjimkou krátké chvíle ve druhé čtvrtině. Jejich náskok byl maximálně devítibodový, Hanáci dokázali i v závěru snížit manko na minimum, ale domácí cennou výhru uhájili. Smithův trojkový pokus o vyrovnání pět sekund před sirénou nevyšel. Na vítězství Svitav se 19 body podílel kanonýr Pavel Miloš, jenž zaznamenal pět trojek.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články