Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Basketbalisté Nymburka utrpěli debakl v Děčíně

Děčín - Basketbalisté mistrovského Nymburka utrpěli v domácí lize debakl v Děčíně 48:75. Proti unavenému favoritovi NBL, který od pátku do neděle sehrál v Charleroi tři náročné duely v kvalifikaci o Evropskou ligu, uspěli Severočeši poprvé po téměř třech letech. Děčín v předehrávce třetího kola zaznamenal třetí výhru a vede tabulku, Nymburk má zatím na kontě jen vítězství v Levicích.

Basketbal
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Nymburk neměl proti ambiciózním Severočechům šanci. Nedařila se mu střelba a za celý zápas neproměnil žádný ze čtrnácti trojkových pokusů, nevyužito zůstalo i jedenáct šestek. S třicetiprocentní úspěšností z pole na konto hostů přibývaly body jen pomalu, Děčín vedený reprezentačním pivotem a nejlepším střelcem zápasu Pavlem Houškou (18 bodů) od šesté minuty vedl dvojciferným rozdílem a překvapivě náskok neustále zvyšoval.

Ve druhé čtvrtině dovolili domácí vstřelit Nymburku jen osm bodů a ani po přestávce se favorita nezmohl na odpor. Středočeši inkasovali devět trojek od sedmi různých střelců a nebyla jim nic platná mírná převaha v doskakování, která jim byla při vychýlené mušce k ničemu.

"Domácí si zasloužili vyhrát. Od první minuty hráli na výhru a hráli dobře. My nebyli v zápasu hned od první minuty. Nemám k tomu víc co říct," citovaly zklamaného trenéra Nymburka Ronena Ginzburga stránky soutěže.

Děčín, který v jednu chvíli vedl i o 32 bodů, naposledy porazil Nymburk v prosinci 2008. Tehdy ukončil dokonce pětileté čekání na výhru nad sedminásobnými českými šampiony. V minulé sezoně s Nymburkem vypadl v semifinále play-off, přičemž první ze tří duelů prohrál až po prodloužení. "Nymburk, ať je čerstvý nebo unavený, tak je vždycky velkou výzvou. Určitě nám pomohly loňské zápasy, kdy jsme je měli dobře rozehrané na domácí palubovce, ale nedotáhli jsme je do vítězného konce. Hodně si proto vážím dnešního druhého poločasu, který jsme zvládli tak, abychom si vybudovaný náskok udrželi," radoval se domácí kouč Pavel Budínský.

Děčín - Nymburk 75:48 (24:14, 40:22, 60:34)

Nejvíce bodů: P. Houška 18, Alič 13, Landa 12, Stria 10 - Benda 11, Sokolovský 10, Křemen a Wilson po 8. Rozhodčí: Vyklický, Vondráček, Benda. Fauly: 23:19. Trestné hody: 13/8 - 25/14. Trojky: 9:0.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Děčín - Nymburk
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články