Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

České florbalistky porazily Norsko a jsou poprvé v semifinále MS

Västeras (Švédsko) - České florbalistky postoupily poprvé v historii do semifinále mistrovství světa. Posun mezi nejlepší čtyři celky na šampionátu ve švédském Västeras si svěřenkyně trenéra Jaroslava Markse zajistily díky dnešní výhře 6:2 nad Norskem v závěrečném utkání základní skupiny A. V pátečním semifinále nastoupí od 15:15 proti Švýcarsku. Duel přitom český tým začal vlažně, Norky šly do vedení a kdo ví, jak by zápas skončil, kdyby pak brankářku Váňovou při další šanci nezachránilo břevno.

Češky sice svého soupeře svíraly na jeho polovině, ale v koncovce byly až příliš křečovité. K vyrovnání jim pomohl až důraz kapitánky Šindelové, která před brankou dorazila pod břevno skákavý míček.

Skóre otočila Křížová střelou k tyči ve chvíli, kdy se vyloučená Norka už už chystala naskočit na hřiště z trestné židličky. Seveřanky ještě vyrovnaly, ale pak na sebe tíhu momentu vzaly zkušené hráčky. Novotná a Šindelová zlomily prudkými střelami zápas na českou stranu. Triumf následně dokonala dvěma góly Jílková. Češky pak v hale zůstaly, aby sledovaly v akci svého příštího soupeře.

Je nám líto, video expirovalo.
Utkání ČR - Norsko
Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články