Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
#ProHokejJakyJe

Basketbalistky USK doma nestačily na Rivas Madrid

Praha - Basketbalistky ZVVZ USK Praha nezvládly svůj druhý zápas v Evropské lize a Rivasu Madrid dnes doma podlehly 76:83. Překvapivá prohra se začala rodit už v první čtvrtině, během níž české mistryně daly jen jeden koš ze hry a brzy prohrávaly rozdílem osmnácti bodů. Pražanky sice v utkání ztrátu vymazaly, ale na úvodní vítězství v Bourges nakonec nenavázaly.

V první čtvrtině si hráčky USK vůbec nevěděly rady s vysunutou obranou Rivasu, nenabízely se pro přihrávku a výsledkem byl naprostý zmar. Za deset minut zaznamenaly jediný koš ze hry a prohrávaly 4:22.

Pak se hra domácích změnila jako mávnutím kouzelného proutku. Pražanky se začaly mnohem lépe pohybovat, trefovaly těžké koše i trojky a během pár minut byly zpátky ve hře. Těsně před poločasem snížila na rozdíl tří bodů Whalenová. Rivas krátce předtím ztratil svou oporu a do té doby nejlepší střelkyni Srbku Dubljevičovou, která si při snaze o obranný zákrok podvrtla kotník a do zápasu už se nevrátila.

Je nám líto, video expirovalo.
Utkání ZVVZ USK Praha - Rivas Madrid

Jejím spoluhráčkám to ale nevadilo. I když v úvodu třetí části Pražanky po koši Whalenové dokonce krátce vedly, samy začaly kupit zbytečné chyby a soupeřky jim rychle odskočily. Hlavní podíl na tom měla pivotka Langhorneová, která nasbírala celkem 32 bodů. I když se USK až do konce snažil náskok stáhnout, dařilo se mu to jen stěží a dočasně. Pohlednou akci Pražanek téměř vždy následovala chyba a protiútok Španělek. Nezměnilo se to ani v závěru.

USK Praha - Rivas Madrid 76:83 (4:22, 37:40, 53:62)

Nejvíce bodů: Elhotová 18, Kraayeveldová 17, Whalenová 16 - Langhorneová 32, Cruzová 16, Dubljevičová 13. Trestné hody: 13/7 - 24/17. Fauly: 16:14. Trojky: 11:2.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články