Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Volejbalistky nestačily na Němky a prohrály 0:3

Katovice (Polsko) - České volejbalistky vstoupily do čtvrtfinálové skupiny F mistrovství Evropy porážkou s Německem, kterému v Katovicích podlehly hladce 0:3 po setech 26:28, 12:25 a 15:25. Dalšími soupeřkami výběru trenérky Táni Krempaské budou ve středu obhájkyně titulu Italky a ve čtvrtek celek Turecka. V první sadě ještě dokázaly hrát Češky s německým týmem vyrovnanou partii. Za stavu 15:16 si Krempaská vzala oddechový čas. V německém týmu nejvíce bodovala smečařka Christiane Fürstová a nebezpečná byla i Margareta Kozuchová.

Ještě do konce prvního setu se českým volejbalistkám relativně dařilo odolávat, ale když vyrovnanou koncovku ztratily, ve zbylém průběhu utkání se z palubovky vytratily. Němkám pak zisk bodů hodně usnadňovaly. Špatný příjem měl za následek nedůrazný útok a ztráta rychle narůstala. 

Ve druhém setu tým Krempaské prohrával 2:8, ve třetím dokonce 2:12 a obě sady se prakticky dohrávaly bez šance na český úspěch. "Neplníte jediný taktický pokyn!" zlobila se Krempaská. Němky proměnily hned první mečbol a prázdný výraz Heleny Havelkové sedící po prohře na lavičce vyjadřoval rozčarování hráček. České volejbalistky získaly dohromady za druhý a třetí set jen o bod více než za celou první sadu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články