Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

České volejbalistky prohrály na ME 0:3 se Srbskem

Katovice (Polsko) - České volejbalistky prohrály ve svém druhém vystoupení na mistrovství Evropy v Katovicích s favorizovaným Srbskem za pouhých 73 minut hladce 0:3. V neděli čeká český tým závěrečné utkání ve skupině D s Ázerbájdžánem, nad kterým musí pro zachování naděje na postup zvítězit. Srbsko si po dnešním vítězství už zajistilo postup do další části turnaje.

Pouze v úvodu setů stačily české hráčky se zkušenějšími soupeřkami udržet krok, v dalším průběhu se ale nedokázaly prosadit v útoku. "V tomto utkání jsme mohly jen překvapit. Srbky měly lepší nahrávačku. Musely jsme hodně riskovat při podání, abychom soupeřky dostaly pod tlak," uvedla po utkání trenérka Táňa Krempaská.

Oproti pátečnímu utkání se Slovenskem sáhla Krempaská ke změně na postu nahrávačky, kde Mühlsteinovou vystřídala Jelínková. Důraznější Srbky těžily z lepší hry na síti, kde se na smeči prosazovaly Nikoličová a Molnarová. Od stavu 5:5 si obhájkyně stříbrných medailí z předloňského ME vypracovaly náskok tří bodů a vývoj setu už nepustily z rukou.

České hráčky se stačily ještě zejména po útocích Havelkové a Kallistové přiblížit na dva body, naposledy ale na 13:15. Režii závěru setu už vzaly Srbky zcela do svých rukou a koncovku bez větších problémů uhrály.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články