Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Volejbalisté podlehli Itálii na ME - šance na postup jsou mizivé

Istanbul - Čeští volejbalisté dnes prohráli na mistrovství Evropy v Istanbulu s Itálií 0:3. Svěřenci trenéra Jana Svobody tak už po druhém nezdaru mají jen teoretickou naději na postup ze skupiny D do čtvrtfinálové fáze šampionátu, v neděli by museli hladce porazit dosud stoprocentně úspěšné Bulharsko. Oba týmy své úvodní zápasy na turnaji prohrály, a tak se bojovalo o naději. To pro Italy představovalo hodně nezvyklou situaci, i když celek, který za posledních 20 let nasbíral šest evropských titulů a tři zlaté medaile z mistrovství světa, přece jen v minulých sezonách přední pozice poněkud vyklidil.

Volejbal
zdroj: ČKT-AP

Vyrovnali se s tím však velmi zkušeně. V úvodu utkání vsadili na razantní servis, a když se k tomu připočetly čtyři útočné nepřesnosti univerzála Konečného, musel za stavu 4:11 na hřiště Štokr. Nevycházely ani Ticháčkovy kombinace s Léblem na středu sítě a italští obránci byli dobře připraveni i na smečaře.

Set skončil drtivým rozdílem 25:12, ale české volejbalisty to nedeprimovalo. Italům přestalo v druhém dějství vycházet podání a prostřídaná sestava s Popelkou a Holubcem držela vyrovnaný stav. Nejčastěji byl v akci Pláteník, který úspěšně přihrával i útočil.

Nový nahrávač Travica pak sice poslal chytrým úderem soupeře do trháku, ale série Hudečkových servisů znamenala vyrovnání na 23:23. Češi poté odvrátili tři setboly, jenže při čtvrtém překvapil Pláteníka zkrácený servis Birarelliho.

A začátek třetího setu českým reprezentantům zase vůbec nevyšel. Ani střídání nepomáhala, například Marek Novotný se za stavu 2:10 po svém příchodu na hřiště uvedl hrubkou na příjmu.

Italové však začali být bezstarostní příliš brzy, jen přihlíželi soupeřově stíhací jízdě za vyrovnáním na 16:16, pak se ale na českou stranu dvorce opět nastěhovaly fatální nepřesnosti. Po druhé prohře 0:3 jsou šance Svobodova týmu na start ve čtvrtfinálové skupině už jen minimální.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články