Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Volejbalisté vkročili do kvalifikace na MS vítězstvím nad Nizozemskem

Varna (Bulharsko) - Čeští volejbalisté vstoupili do kvalifikačního turnaje o postup na mistrovství světa 2010 ve Varně výhrou 3:1 nad Nizozemskem. Svěřenci trenéra Zdeňka Haníka se v dalších dnech utkají s domácím Bulharskem a s Portugalskem, účast na šampionátu v Itálii jim zajistí první nebo druhé místo. Právě zápas s Nizozemci by měl podle papírových předpokladů rozhodnout o držiteli druhé postupové pozice za favorizovaným Bulharskem, které na minulém MS v roce 2006 získalo bronz. Domácí celek vstoupil do turnaje hladkým vítězstvím 3:0 nad Portugalskem.

V duelu Česka s Nizozemskem začal lépe soupeř, ošlehaný těžkými zápasy Světové ligy, v níž letos zdolal i olympijské vítěze z USA. Nizozemci v úvodu utkání vytěžili z českých chyb čtyřbodový náskok a Haníkův výběr už nespasilo ani vzepětí v koncovce, v níž dokázal vyrovnat na 23:23.

Zato druhý set se záhy změnil v český koncert a skončil nevídaným rozdílem dvanácti bodů. Nabuzení Češi si v třetím dějství přinesli do koncovky tříbodové vedení, o které sice přišli, ale poslední dva míče přece jen patřily jim.

Ve čtvrté sadě pak čeští volejbalisté, hrající stále se základní šestkou, zvládli výsledkovou houpačku a připsali si do tabulky velmi důležité vítězství. Na MS totiž česká reprezentace chyběla pouze jednou v historii. K úspěšnému varenskému vykročení nejvíce přispěl autor 25 bodů univerzál David Konečný, 19 akcí zakončil smečař Peter Pláteník.

Česko - Nizozemsko 3:1 (-23, 13, 23, 21)

Rozhodčí: Čuk (Srb.), Georgiev (Bul.). Čas: 102 min. Diváci: 700.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články