Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kvalifikace na MS mužů 2025

Brněnské basketbalistky porazily USK a vrátily se do čela ligy

Brno - Vrcholem nadstavbové části basketbalové ligy žen byl souboj mezi obhájkyněmi titulu z Gambrinusu Sika Brno a vedoucím týmem tabulky ZVVZ USK Praha. V hale Rosnička se radovaly Brňanky, které zvítězily 82:65, a vrátily se tak na první místo tabulky. Brňanky své soupeřky přehrály lepší obranou a podkošovým doskakováním. Po změně stran rozehrála velkou partii nejlepší hráčka zápasu Hana Horáková, která stačila vedle přesného zakončení ještě získat spoustu míčů nejen při doskocích, ale i při rozehrávkách soupeřek.

zdroj: ČTK

Brňanky dobře střežily i hlavní střelkyně soupeře, například Salesová dala první koš až ve 23. minutě. Horákové dobře sekundovaly i Maigaová-Baová a Whitmoreová. V závěru poslední čtvrtiny se ještě hráčky USK pokusily po dvou tříbodových koších Elhotové zdramatizovat utkání, takticky dobře hrající Brňanky ale zvrat nepřipustily.    

Jistotu třetího místa si zajistily basketbalistky Trutnova, které v přímém souboji porazily Valosun 95:74. Brňanky, hrající pouze v osmičlenné sestavě, sice získaly první čtvrtinu, pak ale postupně přestaly stačit a ve zbytku zápasu bylo jejich maximem 17 bodů za čtvrtinu. A protože se domácí postupně rozehrály, nakonec si i díky 27 bodům Mišurové odnesly bezpečné vítězství. Oba zápasy skupiny A1 přilákaly v průměru přes tisíc diváků.    

Ve skupině A2 Strakonice v přímém souboji o vedení zdolaly Hradec Králové 67:59 a získaly na prvním místě jednobodové vedení. Poslední místo stále okupuje Tábor, který nestačil v Kralupech nad Vltavou místní Slovance a podlehl 72:88, na předposlední místo se po prohře po prodloužení 50:58 se Spartou propadly Karlovy Vary.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články