Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Třebíč v čele extraligy doplnili Draci a Hroši. Derby vyhráli Eagles

Čtvrté kolo baseballové extraligy přineslo srovnání na čele tabulky. Třebíč si pojistila první místo vítězstvím 2:1 v sérii nad Arrows, ale dotáhli se na ni Hroši a Draci, kteří uspěli ve všech zápasech. Na druhém konci ztrácí po porážkách Hluboká a Kotlářka. Pražské derby skončilo lépe pro Eagles. 

Martin Červenka pálí proti Sokolu
zdroj: baseball.cz autor: Stanislav Janů

Na ostravské baseballisty čekal souboj s aktuálním lídrem extraligové tabulky třebíčskými Nuclears. Do prvního duelu vstoupili výborně a před dohrávkou třetí směny již vedli 7:0. Jenže poté přišel kolaps a Třebíč během jediné směny vyrovnala, což byla konečná pro Ondřeje Satoriu na kopci Ostravy.

Také Arrows hned v další směně ukončili působení nadhazovače Ryana Johnsona a po krádeži domácí mety v podání Jakuba Mánka opět vedli. Následně si však vzal míč Cameron Liss a ve zbylém průběhu již dominoval nad ostravskými pálkaři. To se o střídajících nadhazovačích Ostravy říct nedalo a Arrows tak soupeři podlehli 8:14.

Zbylé dva zápasy se hrály v sobotu a v obou případech šlo o velmi vyrovnané souboje. První z nich nabídl velmi zajímavý závěr. Nejdříve totiž v osmé směně domácí šli do vedení 3:2 po homerunu Dana Kawanishiho, aby Arrows vzápětí srovnali. Jenže dohrávka deváté směny přinesla chybu při příhozu na třetí metu, což Třebíči přineslo další vítězství.

Ve třetím duelu tak měli ostravští baseballisté poslední šanci urvat alespoň jednu výhru v sérii, jenže Nuclears dokázali stáhnout bod hned v první směně a ujali se vedení. Pak ale Boris Bokaj a Alexandr Šín rozjeli koncert na kopci a až do konce duelu další body nepovolili.

O vítězi tak rozhodla čtvrtá směna, ve které nejdříve svým prvním homerunem v ostravském dresu srovnal Brandon Smith, aby o chvíli později druhý doběh stáhl Jakub Mánek. Přitom Lukáš Hlouch z Nuclears házel velmi dobře a deset z nich vyřadil strikeoutem. Ale ani to Třebíči nepomohlo a Arrows zvítězili nejtěsnějším rozdílem 2:1. Celou sérii pak stejným poměrem ovládli Nuclears.

"Vzhledem k průběhu jsme rádi i za jednu výhru, i když jsme doufali, že urveme alespoň dva zápasy ze tří. V prvním jsme bohužel neudrželi slibný náskok. Páteční prohra hodně mrzela. V sobotu to byl kvalitní nadhoz z obou stran. Nicméně jedna výhra se počítá," hodnotil sérii hrající manažer Ostravy Bokaj.

Pražské derby pro Eagles

V Praze se znovu odehrálo městské derby, tentokrát mezi Eagles a Tempem. V pátečním duelu se hrálo na Krči a oba celky dlouho držely vyrovnaný stav. Ještě před dohrávkou osmé směny na tabuli svítilo skóre 4:4. Pak ale domácí zabrali a pěti doběhy si vytvořili rozhodující náskok a zvítězili 9:4.

Druhý zápas již Eagles vyhráli mnohem výrazněji 13:3, hráči týmu z Krče ale utkání ve svůj prospěch zlomili až ve druhé polovině. V zelenobílém dresu zazářili zejména zahraniční pálkaři Willie De La Barcena a Koya Uemura. Další výhru do statistik si připsal Tomáš Duffek, jenž v šesti směnách umožnil pouze dva doběhy.

Fanouškům Tempa udělal radost alespoň Marek Minařík, který zaznamenal svůj první homerun v sezoně a po odchodu Marka Chlupa do USA ukázal, že na něm bude ležet větší míra zodpovědnosti.

Jeho tým se z výhry radoval až ve třetím duelu, ale i tento zápas začali lépe Eagles, kteří vedli po odpalu Barceny 1:0 již v první směně. Pak ale Elvys Castro zařídil vyrovnání ve třetí směně, aby později grand slam homerunem poslal Tempo do vedení. Od této chvíle již domácí kontrolovali průběh utkání a zvítězili 10:3.

"Vyhráli jsme sérii 2:1. Dnes nám to nevyšlo na kopci. Když jsme měli příležitosti, tak jsme nestahovali body. Včera jsme ale ukázali naši sílu, takže se nebojím dalších zápasů, že bychom série nevyhrávali. Musíme si dávat pozor na mety zdarma," hodnotil sérii trenér Eagles Michal Müller.

Ze zápasu Tempo – Eagles
zdroj: baseball.cz autor: Filip Miček

Hroši třikrát porazili Hlubokou

Ve dvou zápasech to měli baseballisté Hluboké proti Hrochům dobře rozehrané, ale pokaždé Brňané duel otočili ve svůj prospěch. Fanoušci týmu z Moravy navíc mohli kvitovat návrat reprezentanta Matěje Menšíka do sestavy, který se hned v prvním utkání postaral odpalem ve třetí směně o změnu skóre na 3:2.

Na to ještě domácí našli odpověď, když jejich nejproduktivnější pálkař Michal Cajz stáhl vyrovnávající doběh. V sedmé směně Sokol odvolal z kopce Austina Hassaniho, hosté se začali znovu prosazovat a v dalších směnách přidali 4 doběhy. John Hussey domácím povolil pouze jeden a Hroši zvítězili 7:4.

Druhý duel hraný v Brně patřil více nadhazovačům. Tomáš Ondra dokázal v šesti směnách udržet nulu v kolonce doběhů a výrazně se podepsal pod výhru Hrochů 5:0. Hostům sice dobře zaházel Vojtěch Vlach, který ve čtyřech směnách povolil pouze dva body, ale neproduktivní pálka je stála zápas.

O první výhru v sérii tak mohla Hluboká zabojovat v neděli opět v Brně a začala velmi dobře, když hned v úvodu vedla 4:0. Jihočeši postupně náskok navyšovali, jenže pak šel na kopec místo startujícího Williama Nahmense mladý Viktor Sedláček. Domácí začali postupně plnit mety a stahovat body, aby pak Tomáš Říčný grand slam homerunem otočil stav na 9-8. Pro Říčného to byl již druhý homerun v zápase a připsal si také pět stažených doběhů.

Hluboká se ale oklepala a v sedmé směně po odpalech Martina Jiránka opět srovnala skóre. Poslední slovo ale měli domácí. Tyler Smith v dohrávce osmé směny třímetovým odpalem stáhl pro bod Dana Ondrouška a stanovil konečný stav na 10:9 pro Hrochy.

Kotlářka proti Drakům neuspěla

Kotlářku po návratu do extraligy čekala ve 4. kole velká zatěžkávací zkouška v podobě obhájců titulu. Na první duel s Draky si kvůli nepřízni počasí museli počkat až do soboty. Překvapivý lídr statistik homerunů Arnošt Dubový je v první směně přivítal odpalem až za plot a favorit již vedení nepustil. Nakonec Draci zvítězili 11:2.

Druhý zápas byl z pohledu obhájců ještě jednoznačnější. Jhenderson Hurtado opět ukázal své vysoké kvality, když v pěti směnách nepovolil žádný doběh. Dračí pálka naopak s přispěním homerunů od Dubového a Martina Červinky dokázala Pražanům nadělit třináct doběhů a utkání skončilo po sedmi směnách 13:0.

"My jsme dnes nevěděli, do čeho jdeme. Za Kotlářku házel Vilchez, na kterého jsme nikdy nestáli. My jsme na něho hned skočili, pálili jsme a dá se říct, že jsme měli celý zápas pod kontrolou. Nakonec se nám to povedlo ukončit po sedmé směně, takže spokojenost," hodnotil sobotní zápas Martin Červinka.

Paradoxně až třetí souboj byl nejvyrovnanější, nabídl totiž fantastickou bitvu nadhazovačů a sedm směn nikdo nedokázal stáhnout ani bod. Wesley Roemer z Kotlářky pálkařům Draků povolil pouze jeden hit v pěti směnách a Jose Medina na druhé straně pouze o jeden víc.

Kotlářka díky chybám soupeře v obraně měla párkrát běžce až na třetí metě, ale ani jednou jej nedokázala stáhnout pro bod. Draci je ztrestali v dohrávce osmé směny, když využili jediné zaváhání obrany Kotlářky a nový muž v jejich sestavě Edgar Munoz doběhl pro vítězný bod. Jan Vašourek si totiž poslední směny pohlídal a udržel nulu pro svůj tým a Draci zvítězili 1:0.

"Nadhazovači zaházeli výborně. Wesley Roemer házel skvěle pět směn a Max Lukeš dohazoval taky úžasně. Na mety jsme se dostávali, tlačili jsme na ně od začátku. Bohužel nám chyběly maličkosti, jeden dva odpaly. Nevzdávali jsme to a myslím si, že můžeme být na sebe hrdí," řekl k pondělnímu utkání Jaroslav Moravec z Kotlářky.

Po čtvrtém kole se čelo extraligové tabulky vyrovnalo a o první místo se dělí Draci, Hroši a Nuclears. Na opačném konci tabulky již začínají nabírat nepříjemnou ztrátu Hluboká a Kotlářka.

Zdroj
baseball.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články