Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Třebíč se po dvou výhrách nad Hlubokou osamostatnila v čele extraligy

První třízápasové série měla o víkendu na programu baseballová extraliga. V nich se žádnému týmu nepodařilo vyhrát všechny zápasy a tabulka je tak stále velmi vyrovnaná. Na prvním místě se s pěti výhrami osamostatnila Třebíč, na poslední místo naopak klesla Hluboká, která ze tří vzájemných soubojů s Nuclears uspěla pouze jednou.

Nadhazovač Třebíče Ryan Johnson
zdroj: baseball.cz autor: Robert Vávra

Série mezi Nuclears a Sokolem začala v pátek na jihu Čech. Tady na rozdíl od pražského souboje platila výhoda domácího prostředí. V prvním duelu tak Sokol vyškolil soupeře z efektivity, když z pěti hitů vytěžil pět doběhů. Nuclears sice měli o tři úspěšné odpaly více, ale stáhli o dva doběhy méně.

I druhý zápas vypadal zpočátku lépe pro Hlubokou, která využila chyb obrany Nuclears a vedla již 5:1. Jenže pak přišly důležité odpaly Ryana Johnsona, který ve čtvrté směně poslal svůj tým dvoubodovým homerunem do vedení. Na to ještě Sokol dokázal vyrovnat, ale Třebíč nakonec zvítězila 13:7.

"Líbilo se mi, že jsme začali od prvního inningu a pálili jsme až do konce. V dugoutu to žilo, vypadalo do dobře. Pálka fungovala a v defenzivě jsme hráli dobře," pochvaloval si po sobotním utkání catcher Třebíče Benedikt Růžička.

V neděli již Třebíč žádné drama připustit nechtěla a hned v úvodní směně šla do vedení 4:0. Na kopci pak Nuclears dal klid Lukáš Hlouch, který v šesti směnách umožnil pouze jeden odpal. Hluboká se tak prosadila až v sedmé směně proti Adamu Veselému, kdy solo homerun zaznamenal Martin Mužík.

To ale bylo ze strany Sokola vše a Nuclears zvítězili 9:1. "Důležitá výhra. Kluci to dnes nastartovali hned v první směně na pálce. Pak to krásně doházel Adam. Tomu zápasu nic nechybělo. Za mě skvělý týmový výkon," neskrýval spokojenost po konci série Lukáš Hlouch.

Je nám líto, video expirovalo.
Arrows Ostrava - Draci Brno

Draci uspěli v sérii s Arrows

Poprvé v této sezoně se proti sobě postavili Draci Brno a Arrows Ostrava. Série, v níž měli dvakrát výhodu domácího prostředí Ostravští, nakonec skončila lépe pro Draky. Ti dokázali vyhrát hned první zápas, když v pátek i díky homerunům Alexe Monsalveho a mladého Šimona Klacla vyhráli 10:5.

Odveta o den později již Arrows vyšla mnohem lépe. Ostravští se znovu mohli opřít o výborný nadhoz. Startující Ondřej Satoria v sedmi směnách totiž nepovolil ani jeden doběh. Produktivní na pálce pak byla zejména druhá polovina line-upu Arrows, která zařídila čtyři body a Ostrava tak vyhrála 5:0.

"V prvním zápase nám to uteklo. Mladí kluci možná trochu nezvládli tlak. Přece jen jsou to Draci a každý proti nim chce vyhrát. Neřekl bych, že byli nervózní, ale asi chtěli hodně vyhrát a trošku jim to uteklo. Zdá se mi, že se začínáme rozjíždět na pálce, což mně těší," řekl ostravský Jan Tomek.

V neděli Draci dokázali Ostravu výrazně přehrát a utkání ukončili již po sedmi směnách se skóre 10:0. Výrazně se pod to podepsal Arnošt Dubový, který odpálil 2 homeruny a stáhl polovinu dračích doběhů.

"Důležité vítězství. Vyhráli jsme sérii nad Arrows, což je důležité, protože s dobrými týmy je lepší mít vyhranou sérii. Foukal hodně vítr, což mi pomohlo k homerunům. Bylo to na fastbally, byl jsem připravený a padlo to tam," usmíval se Dubový.

Eagles zaskočili Hrochy

V sérii mezi brněnskými Hrochy a Eagles Praha měli být na pálce favoritem Brňané. Jenže baseballisté z hlavního města papírové předpoklady rozcupovali již v prvním utkání, které vyhráli 10:0 po osmi směnách.

Domácí fantom Tomáš Duffek odházel další výborný duel, když v pěti směnách nepovolil ani jeden doběh. Další tři směny bez bodu pak přidal Japonec Koya Uemura. Japonský baseballista přispěl také dvěma hity. Domácí navíc pálili daleko, když si homerun připsali Šimon Blažek a Willie de la Barcena.

V sobotu již pálili hlavně Brněnští, když byl při chuti zejména Tyler Smith. Ten si připsal čtyři úspěšné odpaly a chyběl mu pouze homerun do hodně ceněného Cycle. Při výhře 12-4 stáhl jihoafrický reprezentant hned 5 bodů. Tříbodovým homerunem se zaskvěl Daniel Ondroušek.

Nejvyrovnanější duel přišel v neděli. V něm se poprvé v historii soutěže proti sobě jako startujíci nadhazovači postavili dva Japonci. Na straně Hrochů si premiéru v soutěži odkroutil Toru Murata, na druhé pak Natsuki Tamba. A po pěti směnách drželi oba vyrovnaný stav 2:2.

Jenže v druhé polovině duelu se začaly dít věci. Nejdříve Hroši pěti doběhy svému soupeři odskočili, aby následně Eagles stáhli 8 bodů v řadě. V deváté směně ale Vítězslav Nový dvoumetovým odpalem vyčistil obsazené mety a poslal utkání do nastavení.

V desáté směně se ale o vítězi nerozhodlo, protože oba celky stáhly shodně po jednom bodu. Další směna již ale vítěze určila. Eagles nejdříve stáhli dva body a šli do vedení 13:11, v dohrávce pak Emmanuel Herrera i díky dvěma strikeoutům další drama nepovolil.

Pražské derby skončilo nerozhodně

Jen dva zápasy se odehrály v pražském derby mezi Tempem a Kotlářkou. V něm ani jeden z celků nedokázal zvítězit na svém hřišti a oba si rozdělily po jedné výhře. První zápas vyhrálo Tempo 5-3 zejména díky dobrému výkonu svých nadhazovačů.

Ondřej Vank v pěti směnách povolil pouze dva doběhy a střídající David Mergans a Štěpán Dupal již zápas dotáhli do vítězného konce. Na pálce opět exceloval Marek Chlup, jenž si připsal tři hity.

"Nadhazovači předvedli dobrou práci. Ale na pálce se nám poslední dobou nedaří. Nepálíme, neděláme týmové at-baty. Musíme hrát více na tým. Nepřemýšlet o sobě, dostávat běžce na mety a posouvat je," hledal recept na zlepšení Tomáš Burkert z Kotlářky.

Také druhý zápas lépe rozehrálo Tempo, když po čtyřech směnách po homerunu Elvyse Castra vedlo již 4:0. Jenže pak se postavil na kopec Kotlářky Wesley Roemer a misky vah se překlopily na stranu hostů. Sám Roemer k tomu přispěl také výbornou pálkou, kdy odpálil tři hity a Kotlářka vyhrála 7:5.

Zdroj
baseball.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články