Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Ústí nad Labem vyhrálo první čtvrtfinálový zápas s Pardubicemi, Děčín vyzrál na Brno

Basketbalisté Ústí nad Labem vykročili do čtvrtfinále play-off rázně. V prvním duelu si poradili s Pardubicemi 84:64. Osmnácti body se blýskl Američan v severočeských službách Lamb Autrey. Úspěšně vstoupili do vyřazovací části také hráči Děčína, kteří udolali Brno až v dramatickém závěru 69:64. Obě série pokračují ve středu. ČT sport Plus tentokráte nabídne od 17:55 přímý přenos z Děčína.

V minulé sezoně skončil souboj Ústí s Pardubicemi až v sedmém duelu a z postupu se radovali Východočeši. Nyní je ovšem v lepší pozici třetí tým před play-off Sluneta. Formu v domácím prostředí, ve kterém neztratila už několik měsíců, ukázala v první polovině utkání, kdy vedla o 18 bodů.

Za Pardubice nastoupil i zkušený rozehrávač Tomáš Vyoral, nad jehož startem dlouho visel otazník, ale ani s ním se Východočeši nedokázali na precizně hrající domácí dotáhnout. Nejvíce skórujícím hráčem Pardubic byl s 15 body David Pekárek.

Východočeši pokračovali v trendu z nadstavby, kterou zakončili pěti porážkami, v závěru třetí čtvrtiny navíc přišli o kapitána Kamila Švrdlíka, který obdržel diskvalifikující chybu. 

"Rozdíl mohl být i větší. Chvílemi jsme vypouštěli. Jsme spokojení. Ale je to jen první zápas a musíme pokračovat dál," uvedl domácí hráč Johan Haiblík.

Děčín uspěl po obratu. Brňanům lépe vyšly druhá a třetí čtvrtina, ve které vedli až o 12 bodů. Obrat řídil Matěj Svoboda a zápas dospěl do dramatické koncovky, v níž domácí od stavu 64:64 proměnili pět trestných hodů, zatímco brněnský Ondřej Šiška v důležité chvíli obě šestky minul. Domácím lídrem byl Anthony Walton s 16 body, 8 doskoky a 6 asistencemi, v týmu hostů, kteří s Děčínem prohráli počtvrté zasebou, dal 15 bodů Matěj Dáňa.

Sérii o bronz v lize basketbalistek načalo lépe KP Brno

Basketbalistky KP Tany Brno úvodní zápas s Hradcem Králové na vlastní palubovce vyhrály po obratu v poslední čtvrtině 80:74. Druhý zápas je na programu v pátek v hale Lvic, hraje se na tři vítězství.

"První utkání a doma, svazovalo nám to ruce. V play-off se ale žádné vítězství nerodí snadno. Nedařila se nám střelba za tři body, muselo se hrát jedna na jednu a na krátké střely. Holky si to uvědomily a zápas otočily, už tomu asi málokdo věřil," konstatovala trenérka Brňanek Marcela Krämer.

Její protějšek Miroslav Volejník litoval promarněného náskoku. "Zápas jsme mohli dotáhnout do vítězného konce, je to škoda. Zápas se zlomil na konci třetí čtvrtiny, osmibodová šňůra na 60:56 Brno nakopla," řekl.

Výsledky čtvrtfinále play-off basketbalové ligy mužů

Ústí nad Labem – Pardubice 84:64 (23:15, 45:27, 65:46)

Nejvíce bodů: Autrey 18, Rowan 14, Pecka 12 – Pekárek 15, Marshall 13, Chatman 12.

Děčín – Brno 69:64 (11:11, 20:27, 45:44)

Nejvíce bodů: Walton 16, Matěj Svoboda a Boškovič po 13 – Dáňa 15, Brown-Soares a Š. Svoboda po 11.

Výsledek utkání o 3. místo v play-off basketbalové lize žen

Tany Brno – Hradec Králové 80:74 (19:22, 36:42, 56:62)

Nejvíce bodů: Galíčková 29, Hynková 12, A. Kopecká 11 – Čuperková 23, Effangová a Zeithammerová po 14.

Zdroj
ČTK, bkusti.cz, ČT sport, bkdecin.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články