Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín UEFA

Jihostroj, nebo Lvi? Rozhodne hlava a servis, říkají volejbalisté před finále

Historicky nejúspěšnější tým proti loňskému obhájci a vítězi základní části. České Budějovice už ve středu načnou finálovou sérii letošní extraligy volejbalistů, v níž budou mít těžký úkol: sesadit z trůnu pražské Lvy. Ve studiu ČT sport se před startem finále sešly opory obou týmů, budějovický Petr Michálek a pražský Milan Moník. Přímý přenos prvního finále sledujte ve středu od 20:05 na ČT sport a ČT sport Plus.

Česká volejbalová extraliga
zdroj: ČTK / Profimedia

Znají se dobře, na domácích palubovkách na sebe během sezony naráží opakovaně. A přestože vzájemné vztahy mají dobré, pod sítí si nedarují nic zadarmo. Milan Moník je v roli libera oporou pražských Lvů, Petr Michálek sehrává stejnou úlohu v dresu českobudějovického Jihostroje. Jejich další souboj začne ve středu, kdy se otevře finálová série letošní extraligy.

Budějovice jsou rekordmany soutěže: titul získaly už desetkrát. Jenže poslední úspěch je už pět let starý a pozici premianta převzali právě aktuální soupeři, tedy Lvi Praha. "Bude to boj, bude to rivalita. Na zápas se těšíme a jsme na něj, doufám, připravení. Měli jsme náročné semifinále, ale dáme do toho vše," prorokuje Petr Michálek.

Se spoluhráči zdolal v semifinále Kladno poměrem 3:1 na zápasy. Ještě kvalitnější soupeř čeká ve finále. "Lvi jsou kvalitní soupeř, celou sezonu hráli dobře. Doufám, že konečně prolomíme naši smůlu a dokážeme je porazit. Navíc play-off je úplně jiná soutěž. Bude to o hlavě," míní budějovická opora se zkušenostmi z českého reprezentačního výběru.

Národní dres dobře zná také Milan Moník, byť si momentálně v reprezentaci vybírá po narození dcery pauzu. Jaký recept by podle něj na Jihočechy měl platit? "Bojovnost a dobrý servis. To je cesta k tomu, sérii zvládnout. Budějovice hrají doma výborně, je těžké tam vyhrát. Servis bude rozhodovat," myslí si.

Bojovnost je na palubovce vidět v každém duelu finálových soupeřů. "Minule došlo i k malé šarvátce," usmívá se dokonce Moník. Velké emoce jistě nabídne i repríza loňského finále, jehož první část se odehraje ve středu v Praze v přímém přenosu ČT sport. Zápas začíná na půdě Lvů ve 20:15.

"Praha má navíc výhodu, že začíná doma. Víme, že je musíme alespoň jednou porazit venku, pokud chceme získat titul," zve ke sledování i návštěvě Michálek. Vyvrcholení extraligové sezony si nenechte v následujících dnech ujít na obrazovkách ČT sport, která odvysílá první a třetí finálový duel.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články