Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

SESTŘIH: Jihostroj je opět ve finále, volejbalisty Kladna zdolal 3:1 na zápasy

Volejbalisté Českých Budějovic opět postoupili do finále extraligy. Jihostroj zdolal ve čtvrtém semifinále 3:0 na sety Kladno a sérii vyhrál 3:1 na utkání. Finále tak bude mít stejné obsazení jako loni, na soupeře od pátku po třízápasovém vítězství nad Kladnem čekali mistři Lvi Praha.

České Budějovice vyhrály úvodní dva duely série jednoznačně 3:0 a 3:1, ale Kladno v sobotu stejně suverénním domácím vítězstvím 3:0 duel prodloužilo. Jihostroj ale další drama nepřipustil a rozhodující bod před vlastními diváky získal po výsledku 25:22, 26:24 a 25:20.

Volejbalisté Českých Budějovic, kteří jsou s deseti tituly jasně nejúspěšnějším týmem české extraligy, postoupili do finále počtvrté z posledních pěti dohraných ročníků. Na prvenství ale čekají od roku 2019.

"Byl to těžký zápas, ale nejen dnes. Kladno bylo druhé po základní části, takže je to silný tým. Sice jsme vyhráli 3:0, ale sety byly vyrovnané," řekl České televizi českobudějovický kouč Andrzej Kowal. Repríza loňské finálové série začne v Praze přesně za týden. "Finále nehrajete každý den. Tenhle tým si to zaslouží, makali jsme na to celou sezonu. Věřím, že proti Praze dokážeme odehrát dobrou sérii," uvedl nahrávač Jihostroje Eduardo Sobrinho.

Kladno čeká od úterý série na dvě vítězství o konečné třetí místo s Příbramí. "O bronz se popereme," uvedl kladenský trenér Arnaud Josserand, jenž litoval nevyužitých šancí ve vyrovnaných prvních dvou sadách čtvrtého zápasu. "Budějovice jsou dobré mužstvo, ale měli jsme v prvním a druhém setu hodně situací, kdy jsme měli skórovat, ale nepodařilo se nám to. Je to škoda. První dva sety byly opravdu vyrovnané," řekl.

České Budějovice – Kladno 3:0 (22, 24, 20)

Nejvíce bodů: Luengas 14, Sedláček 11, Van Schie 10 – Platačs 16, Goncalves 13, Seppänen 9. Konečný stav série: 3:1.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články