Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Zlatá Evropská liga mužů 2024

USK před odletem na Final Four: Bramboru na krk nechceme

Přípravy vrcholí, pro basketbalové USK Praha už brzy vypukne letošní Final Four Euroligy. Pražanky ve středu odletí do Turecka, kde je ve městě Mersin čeká závěrečný turnaj. Trenérka Natália Hejková ale zatím na případné finále nepomýšlí. Její tým se zatím soustředí jen na páteční semifinále proti francouzskému Villeneuve-d'Ascq. Přímý přenos semifinálového duelu sledujte v pátek od 14:50 na ČT sport.

Basketbalistky USK Praha
zdroj: ČTK / Profimedia

"Soustředíme se pouze na první zápas a uvidíme, co bude dál. Budu velmi spokojená, když to první utkání vyhrajeme," řekla Hejková. Její tým se dostal do Final Four potřetí za sebou. "Myslím, že můžeme být hrdí, že jsme ve Final Four. Za nějakých deset sezon jsme tam posedmé a to je něco, co nemá každý. Je to hezká bilance a důkaz, že stále držíme úroveň jako jeden z nejlepších týmů v Evropě," doplnila.

Pražanky porazily ve čtvrtfinále Schio 2:1 na zápasy. Předtím vyhrály základní skupinu B s bilancí dvanácti výher a dvou porážek. Hráčky USK se pokusí ve Final Four vylepšit umístění z předchozích dvou ročníků, v nichž skončily vždy čtvrté. Naposledy získaly medaili před pěti lety za třetí místo. "Je pravda, že mám brambory ráda, ale jen na talíři. Na krku vůbec ne," uvedla Hejková.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání ZVVZ USK Praha – Sokol Hradec Králové

Mersin, který se utká v tureckém semifinále s Fenerbahce Istanbul, hostí Final Four poprvé. Hejková na novém dějišti turnaje vidí několik pro a proti. "Nevýhoda je, že je to daleko a cesta je hrozná. Navíc je tam ještě časový posun o hodinu a hrajeme první zápas. Má to ale výhodu, že kdyby se hrálo ve Villeneuve, měly by naše (semifinálové) soupeřky domácí prostředí. Takhle tam bude jejich fanoušků úplné minimum," podotkla Hejková.

Hráčky USK odletí do Turecka v plném složení. S týmem bude i kapitánka Teja Oblaková, která ale po operaci kolena do hry nezasáhne. "Teja nám bude chybět, je to velmi tvořivá hráčka. V Mersinu ale bude s námi a pomůže mi jako další asistent," řekla s úsměvem Hejková.

Francouzský tým Villeneuve-d'Ascq je ve Final Four Euroligy poprvé. Pražanky se s ním utkaly už v základní skupině. Doma zvítězily 74:63, na hřišti soupeře prohrály 81:90. "Ve Final Four už není nikdo favorit ani outsider. Do něj se dostanou jen vyspělé týmy. Villeneuve do toho navíc může jít lehce. Pro ně už je obrovský úspěch, že tam jsou," dodala Hejková.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články