Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Šlágr základní části ovládla Ostrava, na Bazalech přehrála Gladiators 34:26

Dlouho očekávaný zápas dvou hlavních favoritů na Czech Bowl ovládli na ostravských Bazalech domácí Steelers 34:26. Vysočina po domácím nezdaru s Nitrou prohrála podruhé za sebou, přesto má jisté prvenství v západní skupině. V dalších zápasech se z vítězství radovali hráči Bratislavy Monarchs a Přerov Mammoths.

Je nám líto, video expirovalo.
Šlágr základní části ovládla Ostrava

První velkou chybu v zápase si připsal special tým domácích, když při plánovaném odkopu míč vyletěl vysoko nad Jiřího Šimečku, který tak neměl šanci míč odkopnout, a Gladiators získali míč 1 yard od endzóny soupeře.

Chybu dokázal rychle potrestat quarterback Gladiators Jan Dundáček, který si sám našel cestu do endzóny a otevřel skóre zápasu na 6:0.

Steelers se v útoku opírali především o pasovou hru s quarterbackem Bradleym Jonesem. Jeho hlavním adresátem passů byl v zápase Šimečka, kterého obrana Gladiators nedokázala zastavit.

Šimečka v první čtvrtině 38yardovým touchdownem srovnal skóre a díky úspěšnému potvrzení se Steelers dostali do vedení, které na začátku druhé čtvrtiny navýšil field goalem Dominik Římanek.

Gladiators měli navrch ve special týmech, díky kterým jejich útok začínal velmi často z dobré pozice na hřišti.

Obrana Steelers se navíc dopouštěla většího množství faulů, což nakonec pomohlo Gladiators k navrácení vedení po touchdownu Kolaříka.

Během tohoto drivu se zranil receiver Gladiators Vojtěch Mašita a opora útoku hostů už do zápasu nezasáhla.

Do poločasu stihli Steelers vyrovnat na 13:13, když jejich drive nastartoval interception Fröhlicha, který zachytil pass Dundáčka.

V úvodu druhého poločasu se blýskl running back domácích Dominik Dvorský, který zachytil krátký pass od Jonese a 57yardovým slalomem mezi obránci doběhl až pro touchdown.

K dalšímu touchdownu Steelers výrazně pomohly chyby hostujícího týmu, když nejprve Američan Patrick Blackwood na polovině hřiště ztratil míč.

Následně dva fauly obrany posunuli míč na vzdálenost dvou yardů od endzóny. Příležitost ke skórování využil Jones po zemi a navýšil tak skóre na 27:13.

Hostům se podařilo zápas zdramatizovat, když Jan Dundáček našel 30yardovým passem v endzóně Jana Berana.

Na začátku závěrečné čtvrtiny odskočili domácí opět na rozdíl 14 bodů, když si Jones opět doběhl sám do endzóny.

Také na tento touchdown dokázali Gladiators odpovědět a dlouhým drivem se útok dostal až k 11yardovému touchdownu Tomáše Hlacha dvě a čtvrt minuty před koncem zápasu.

Steelers se následně podařilo zachytit onside kick a soupeře k míči již nepustili. Domácí si tak připsali výhru 34:26 a po 8 zápasech jsou stále bez prohry.

Monarchs porazili Alligators

Bratislava vstupovala do zápasu jako jasný favorit, ale brněnský tým dokázal ze začátku vzdorovat a nepustil útok Monarchs k blízkosti své endzóny.

Pomalý úvod obou útoků prolomili domácí ke konci první čtvrtiny, když otevřel skóre Jákob Lukáč po passu Bretta Coxe.

Zlom v zápase přišel až ve třetí čtvrtině za stavu 14:7. Nejprve 48yardovým field goalem navýšil skóre Brauner a následně si quarterback Cox doběhl pro touchdown a upravil skóre na 24:7.

Alligators nedokázali v útoku najít odpověď a k soupeřově endzóně se prakticky nepřiblížili. Domácí, kteří se v útoku stále sehrávají s novým quarterbackem Coxem, ještě stihli dát dva touchdowny a Monarchs se tak mohli radovat z výhry 36:14.

Ubojovaná výhra Přerova

Mammoths se v domácím zápase představili proti Ústí nad Labem Blades. Oba týmy se v letošní sezoně trápí a tomu také odpovídala předvedená hra.

O první body se postaral ústecký Václav Šedivý, který vystihl pass Stokláska a 36yardovým returnem poslal Blades do vedení 7:0. Ve zbytku zápasu už ale skórovali pouze domácí.

Večerka field goalem snížil na 3:7 a ve druhém poločase se 19yardovým během prosadil Američan Tyrone Clark.

Netradičním způsobem udělali tečku za zápasem domácí, když odkop Blades skončil ve vlastní endzóně, kde se míče zmocnil Lubomír Dohnal a touchdownem uzavřel skóre na 16:7.

Výsledky 8. kola ligy amerického fotbalu:

Ostrava Steelers – Vysočina Gladiators 34:26, Bratislava Monarchs – Brno Alligators 36:14, Přerov Mammoths – Ústí nad Labem Blades 16:7.

Zdroj
caaf.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články