Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Ragbisté v boji o postup do vyšší divize evropského šampionátu neuspěli

Čeští ragbisté postup do vyšší kategorie mistrovství Evropy nevybojovali. V přímém duelu o účast ve skupině Trophy podlehli v sobotu ve Stockholmu domácím Švédům 18:28. Přitom v poločase závěrečného utkání třetí divize vedli 6:3.

Čeští ragbisté
zdroj: ČTK autor: Ondřej Deml

"Kluci bojovali. Myslím, že v tomto směru se jim nedá nic vytknout. Z přípravy i ze zápasu bylo vidět, že jim na výsledku hodně záleží. Bohužel jsme udělali příliš mnoho chyb a i proto se nikdy úplně nedostali do zápasu," řekl reprezentační trenér Miroslav Němeček. "Je to pro nás všechny velké zklamání," dodal.

Jeho svěřenci šli do vedení 6:0 po dvou trestných kopech. Pak ale český tým přišel o Martina Cimpricha, který byl po tvrdém střetu s protihráčem dlouho ošetřován a poté odvezen do nemocnice.

"Moment s Martinem nám rozhodil tempo a asi poznamenal víc, než jsme si připouštěli," řekl Matyáš Hopp. Cimprich by měl být v pořádku.

Po přestávce domácí hráči zápas otočili. "Švédové měli více štěstí v klíčových situacích a dělali méně osobních chyb. My jsme naopak špatně kontrolovali a vytvářeli trestňáky pro soupeře," prohlásil Hopp.

Evropské reprezentační soutěže čeká reorganizace a český tým by měl zůstat v Severní konferenci 1 další dva roky, během kterých se bude utkávat s výkonnostně slabšími soupeři.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články