Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Satoranského a Bulls přebírá nový generální manažer Eversley

Tomáš Satoranský a jeho Chicago Bulls budou mít v NBA nového generálního manažera. Stal se jím Marc Eversley. Dosavadní funkcionář Philadelphie se již měl domluvit na podmínkách smlouvy.

Radost basketbalistů Chicaga
zdroj: AP autor: Nam Y. Huh

Kanaďan Eversley bude prvním generálním manažerem tmavé pleti v historii Bulls a bude s viceprezidentem pro sportovní události Arturasem Karnišovasem úzce spolupracovat ve snaze o pozvednutí tradičního klubu. Bývalý litevský basketbalista Karnišovas přišel do Chicaga začátkem dubna z Denveru.

Před Eversleym angažoval asistenta generálního manažera J.J. Polka a viceprezidenta pro hráčské záležitosti Pata Connellyho. Eversley kromě Philadelphie pracoval v různých funkcionářských pozicích také ve Washingtonu a Torontu. Dekádu strávil ve sportovní firmě Nike.

Součástí změn v Chicagu byl odchod dlouholetých funkcionářů Johna Paxsona, jenž se přesunul do poradní role, a generálního manažera Gara Formana. Ve funkci zatím zůstal kouč Jim Boylen. Šestinásobní šampioni NBA Bulls, kteří získali celosvětovou proslulost v 80. a 90. letech v době působení Michaela Jordana, v minulých dvou sezonách nepostoupili do play-off.

Týmu se příliš nedařilo ani v tomto ročníku: před březnovým přerušením kvůli pandemii koronaviru byl v tabulce Východní konference na jedenáctém místě. Osmadvacetiletý Satoranský přišel do Chicaga loni z Washingtonu a s Bulls podepsal tříletou smlouvu. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články