Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA 2023/2024

Čeští ragbisté si smlsli na Maďarech

Zatímco v Japonsku nejlepší týmy bojují o světový titul, český celek vstoupil na hřišti Tatry Smíchov do bojů ve 3. divizi evropského šampionátu. Úspěšně. Maďarsko přehrál vysoko 64:0.

Je nám líto, video expirovalo.
Čeští ragbisté rozdrtili Maďary

Češi začali Maďary vařit už po půl minutě, když položil pětku ve Skotsku hrající Martin Cimprich.

S vidinou postupu do vyšší divize pokračovalo nadšení českých ragbistů celý zápas. Skóre navyšoval především Jan Kučera, který položil čtyři pětky.

"Tolik pětek jsem ještě nikdy nedal, ani když jsem hrál za dorost," řekl říčanský útočník. "Trochu nás k té naší bojovnosti, s kterou jsme do zápasu vlítli, navnadily zápasy z mistrovství světa, které jsme dosud viděli. K vidění je tam ragby, které je pro nás zatím hodně vzdálené. Obdivoval jsem například skvělou hru v obraně hráčů Fidži a i přes tyto dovednosti tito borci prohráli s Austrálií," uved Kučera pro magazín České ragby.

Český celek zdobila rychlá hra po křídlech a spolehlivé mauly. Nakonec zaznamenal deset pětek. "Postupně jsme je přehrávali fyzicky i technicky. Čím šel zápas dál, tím se to ulehčovalo," podotkl zadák české reprezentace Albert Froněk.

ČR - Maďarsko 64:0 (31:0)

Body: Kučera 20, Pantůček 15, Berounský 10, Cimprich 9, Hutník a Šimák po 5. Pětky: 10:0. Diváci: 600.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články