Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Florbaloví reprezentanti si otestují formu na turnaji ve Švédsku

Roli generálky na prosincové mistrovství světa v Praze pro české florbalisty má Euro Floorball Tour, která se hraje ve švédské Uppsale od pátku do neděle. Pro svěřence finského trenéra Petriho Kettunena to bude druhá akce po turnaji v Pardubicích z přelomu srpna a září, kde se utkali s Finskem (0:4) a se Švýcarskem (5:4).

Filip Langer v dresu české reprezentace
zdroj: facebook.com/Filip Langer

"Nominace je opět trochu poznamenána zraněními a zdravotními potížemi, které nás trápily už při posledních reprezentačních akcích. Zároveň nominace na Euro Floorball Tour neznamená, že hráče pro domácí mistrovství světa nebudeme vybírat i z těch, kteří nejsou nominováni do Švédska," uvedl Kettunen, který by měl složení kádru pro šampionát oznámit 13. listopadu.  

V Uppsale Češi nastoupí v pátek od 19:15 proti domácímu Švédsku, o den později od 15:15 změří síly s úřadujícími mistry světa Finy a v neděli od 14:00 je čeká Švýcarsko.  

"Na Euro Floorball Tour budeme mít poslední příležitost získat veškeré potřebné informace o hráčích a jejich hře na mezinárodní úrovni, které budeme moct zužitkovat směrem k šampionátu," podotkl Kettunen.  

Je nám líto, video expirovalo.
Florbaloví repezentanti jedou do Švédska

"Chceme si být naprosto jistí, že pro mistrovství světa zvolíme to nejvhodnější složení týmu. Jedním z úkolů bude tvoření herních formací, které bychom případně mohli použít i pro šampionát," uvedl finský kouč.  

Podle něj se turnaje hrané jako generálka před šampionátem liší od ostatních akcí evropské tour. "Na jednu stranu se hráči snaží předvést co nejlepší výkon, aby si vysloužili nominaci na šampionát. Vedle toho ale nechtějí týmy vyrukovat se svými nejsilnějšími zbraněmi. Hodně se tedy taktizuje. Ani my nebudeme chtít prozradit úplně všechno," dodal Kettunen.  

Jubilejní 100. zápas si při svém prvním vystoupení na turnaji připíše útočník Matěj Jendrišák. Opora švédského Linköpingu na tuto metu dosáhne jako šestý český hráč po Tomáši Sladkém (132 zápasů), Radimu Cepkovi (126), brankáři Tomáši Kafkovi (122), Aleši Jakůbkovi (117) a Martinu Ostřanském (108). Jendrišák je se 120 body, 56 góly i 64 asistencemi druhý v historických tabulkách národního týmu za Cepkem.  

Po vystoupení v Uppsale čeká český tým ještě od 22. do 27. listopadu závěrečné soustředění ve španělském Tenerife. Šampionát se bude hrát od 1. do 9. prosince a v O2 areně čekají český tým v základní skupině duely s Německem, Lotyšskem a Švýcarskem.  

Nominace na Euro Floorball Tour v Uppsale (19.-21. října):

Brankáři: Lukáš Bauer (Mladá Boleslav), Lukáš Souček (Vítkovice), obránci: Jiří Bauer (FBC Ostrava), Milan Garčar (Sparta Praha), Jakub Hubálek (Vítkovice), Martin Pražan (Chodov), Ondřej Vítovec (Tatran Střešovice), Martin Kisugite (Tigers Langnau/Švýc.), Ondřej Němeček (Linköping/Švéd.), Patrik Suchánek (Helsingborg/Švéd.), Lukáš Veltšmíd (Alligator Malans/Švýc.), útočníci: Marek Beneš, Filip Langer (oba Tatran Střešovice), Adam Delong, Josef Rýpar (oba Vítkovice), Mikuláš Krbec, Tom Ondrušek (oba Chodov), Jiří Curney (Mladá Boleslav), Radek Valeš (FBC Liberec), Patrik Dóža (Köniz/Švýc.), Matěj Jendrišák (Linköping/Švéd.), Daniel Šebek (Helsingborg/Švéd.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články