Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kouči vědí, že k postupu ze skupiny bude třeba překročit své limity

Hodně těžká základní skupina čeká české házenkáře na evropském šampionátu v Chorvatsku. K postupu budou podle trenérů muset podat výkony až za hranici své obvyklé výkonnosti. Reprezentanti postupně změří síly s obhájci stříbra Španěly, olympijskými vítězi Dány a Maďary, kteří budou mít na mistrovství téměř domácí prostředí. Ze skupiny postoupí první tři týmy.

Sport
zdroj: ČT4

"Očekáváme, že naši hráči půjdou za hranici výkonnosti. Jedině tak se můžeme měřit s týmy, které nás čekají ve skupině. Pokud bych hráli na úrovni maximální, stačit to nebude," řekl v Brně novinářům jeden z dvojice trenérů týmu Daniel Kubeš.  

"Prostě několik našich hráčů musí jít za hranici normální výkonnosti, to je náš cíl. Pak máme šanci s těmi soupeři hrát. Pokud se nám to nepodaří, ten rozdíl v kvalitě je tak veliký, že výsledky prostě nebudou," dodal Kubeš.  

O možném postupu do další fáze šampionátu, která se odehraje ve dvou šestičlenných skupinách, mluví trenéři opatrně. "Chceme odehrát maximum toho, čeho jsme schopni jako tým, s tou naší energií, s nasazením. To je náš hlavní cíl a uvidíme, k čemu nám to bude stačit," prohlásil druhý z trenérů Jan Filip.  

Je nám líto, video expirovalo.
Trenéři házenkářů chtějí na ME víc než obvyklé výkony

"Ti soupeři jsou tak kvalitní, že uvažujeme tak, že přijedeme a od první minuty se budeme snažit dostat za hranici našich možností. Po 60 minutách se podíváme na tabuli a uvidíme, co tam bude. Silná stránka našeho týmu byli vždy brankáři a jsme přesvědčeni, že to tak bude i na tomhle šampionátu," doplnil Kubeš.

Nejschůdnějším soupeřem v boji o postup by mělo být Maďarsko, s nímž Češi zakončí skupinu. "Španělsko vyniká taktickou disciplínou, vyspělostí. Na velmi vysoké úrovni jsou schopni správně rozhodovat herní situace. To považuji za jejich nejsilnější stránku," podotkl Kubeš.  

"Dánsko je technicky jedním z nejvyspělejších týmů s velkými hvězdami. A jsou to olympijští vítězové. Maďaři mají fyzicky velký tým, s novým trenérem, novou energií a pravděpodobně domácím prostředím," dodal Kubeš.  Před pátečním odjezdem na šampionát popřál českému týmu štěstí jeden z nejlepších házenkářů reprezentační historie Filip Jícha, který na podzim ukončil kariéru. Vedle něj chybí kvůli zranění i střelec Tomáš Babák.

"Filip tu není a už nebude na hřišti, to je realita. Stejně jako tu není Tomáš Babák. Museli jsme do toho zapracovat jiné hráče. Hodně na něm naše hra stála, byl ústřední postavou. Musíme to prostě rozložit dál, Bečvář, Zdráhala, novou roli má Sviták. Musíme Tomáše kolektivně nahradit," konstatoval Filip.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články