Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Basketbalistky USK v Polsku zaútočí na druhou Šoproň

Na druhé místo ve skupině A Evropské ligy mohou vystoupat basketbalistky USK. Ty hrají v polských Polkowicích (19:00), které jsou ve skupině poslední, a když zvítězí, dotáhnou se Pražanky na druhou Šoproň. Maďarky ve čtvrtek narazí na dosud neporažený Kursk a dá se čekat, že jeho sérii neporuší.

Utkání ZVVZ USK Praha - Polkowice
zdroj: ČTK/Šulová Kateřina

Polkowice prohrály čtyřikrát za sebou a padly na dno tabulky. V říjnu však v Praze USK trápily a podlehly jen o šest bodů. Zejména díky výkonům Kateřiny Elhotové a Aleny Hanušové. Ta sice prosinec promarodila s kotníkem, ale nyní už by měla být připravena nastoupit.  

Hra polského týmu stojí zejména na Američance Alyshe Clarkové, která má průměr 14 bodů na utkání. Doplňují ji krajanka Bria Holmesová a lotyšská rozehrávačka Elina Dikeulakuová Babkinová, bývalá hráčka USK. Pod košem jsou nebezpečné hlavně Řekyně Artemis Spanuová a britská pivotka Temi Fagbenleová, úřadující šampionka WNBA s Minnesotou.  

Je nám líto, video expirovalo.
Basketbalistky USK čeká zápas v Polkowicích

Pražanky měly v prosinci menší herní krizi a prohrály dvakrát po sobě. Vydřenou výhrou 83:80 nad Galatasaray si však před vánoční přestávkou uklidnily nervy. "Bylo to důležité vítězství, které nás drží ve hře o postup. Věřím, že si holky přes Vánoce odpočinuly a že úspěšně vstoupíme do nového roku," řekla trenérka Natália Hejková.  

Výhru české šampionky potřebují o to víc, že pět kol před koncem drží postupovou příčku s náskokem jediného vítězství na své pronásledovatele. Navíc s Bourges a Galatasaray mají horší vzájemné zápasy a v příštím kole hostí doma Kursk. Prohra v Polkowicích by jejich šance na postup výrazně snížila.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články