Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

USK kýžené vítězství nad Galatasarayem získalo, i když těsně

Případná porážka je mohla vyřadit mimo postupová místa. Basketbalistky pražského USK však na domácí palubovce zápas o šance na další pokračování v Eurolize zvládly. Galatasaray Istanbul porazily 83:80. Jednadvacet bodů dala Kateřina Elhotová. V tabulce skupiny poskočilo USK na třetí místo právě před Galatasaray.

Utkání USK - Galatasaray Istanbul
zdroj: ČTK autor: Deml Ondřej

České šampionky v minulých zápasech neměly nejlepší formu a i proti Galatasaray začaly vlažně zejména v obraně, kde jim dělaly problémy pohyblivá rozehrávačka Olivia Epoupaová a bývalá hráčka USK Jelena Dubljevičová. Galatasaray tak už v první čtvrtině získal dvouciferné vedení 20:10.

Pražanky však táhla kapitánka Kateřina Elhotová, která dala do poločasu 12 bodů a měla hlavní podíl na tom, že domácí hráčky byly v těsném vedení. Ve druhé půli se k ní navíc přidaly Amanda Zahouiová a DeWanna Bonnerová a USK se povedlo odskočit až na jedenáct bodů. A to především díky velmi dobré úspěšnosti střelby za dva body, kterou měly Pražanky po třech čtvrtinách 67 procent. 

Domácí tým vedl až o 15 bodů, Galatasaray hrající bez své elitní střelkyně Alli Quigleyové sice dokázal dvě minuty před koncem snížit na šestibodový rozdíl a udělal ze zápasu drama, ale svěřenkyně trenérky Natálie Hejkové už výhru nepustily.

Nejlepší střelkyní byla s 21 body Kateřina Elhotová, která měla i pět asistencí. Zahuiová, nejlepší střelkyně soutěže, přidala 19 bodů a 13 doskoků, Bonnerová 17 bodů a osm doskoků a Marta Xargayová 11 bodů a osm asistencí.

"Strašně důležité vítězství. Kdybychom prohrály, vypadly bychom z boje o postup do play-off. Teď máme stále šanci, i když náš čekají velmi těžké zápasy. Soupeřky hrály velmi agresivně v obraně a v posledních minutách tomu daly všechno," líčila trenérka USK Natália Hejková.

"Mrzelo mě, že jsme se nechaly vybláznit a ztratily náskok, mohly jsme vyhrát o víc. Zápas před tolika diváky jsem si užila. Bylo potřeba vyhrát o více než pět bodů, ale prostě se to nepodařilo. Měly jsme si s tím poradit lépe," popsala nejlepší střelkyně USK Kateřina Elhotová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články