Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Ratajová nastoupí proti spoluhráčkám z Finska: Říkám jim, že se nedáme

Důležitý zápas s Finskem čeká české florbalistky na mistrovství světa. Může mít vliv i na medailové šance obou celků a o náboj víc bude mít pro Denisu Ratajovou. Dvaadvacetiletá útočnice totiž působí třetí sezonu ve finském SB-Pro a měla by tak v Bratislavě nastoupit i proti třem spoluhráčkám z Finska.

Denisa Ratajová (24) se spoluhráčkami ještě z Vítkovic
zdroj: ČTK autor: MIchal Doležal

"Myslím, že mám šanci je porazit. Bude to dost klíčové. Celý tým si uvědomuje, jak je to důležitý zápas. Musíme tam nechat všechno, protože to může rozhodnout o naší budoucí cestě - možná do finále," konstatovala česká reprezentantka. Vítěz by totiž při naplnění papírových předpokladů měl mít šanci se v případném semifinále vyhnout suverénním Švédkám.  

Ratajová hraje v Nurmijärvi za SB-Pro společně s finskou brankářkou Tiltou Siltanenovou a sestrami Elinou a Karoliinou Kujalaovými. Se Siltanenovou dokonce ve Finsku bydlí. "Takže mezi námi padlo o tomto zápase hodně slov. Vždycky si přejeme navzájem štěstí, ale samozřejmě ne v zápase, který budeme hrát proti sobě. Pokaždé jí říkám, ať si na nás dají pozor, že se jen tak nedáme," řekla Ratajová.  

Ta je na šestém místě v produktivitě tamní soutěže se 17 body za devět branek a osm asistencí z osmi zápasů. "Zatím se daří. Jsem ráda, že jsme se docela dost gólově chytily v posledním zápase před pauzou proti NST. I v ostatních důležitých zápasech to jde, takže jsem spokojená," pochvaluje si Ratajová, která věří, že formu potvrdí i na šampionátu.  

Do Finska odešla už před sezonou 2015/16 z Vítkovic společně s Hanou Sládečkovou. Hned po ní se sice vrátila do Ostravy, ale po půl roce jí angažmá v této severské zemi zlákalo znovu. "Chtěla jsem dodělat ještě dva roky školy do bakaláře. Vítkovice taky hrály Pohár mistrů a já věděla, že to je tým na to, aby udělal výsledek. Bohužel se to nepovedlo. Ale po té půl sezoně jsem věděla, že mi něco chybí. Rozhodla jsem se jít zase zpátky do Finska," popsala hráčka svou motivaci.  

V létě se dohodla na pokračování angažmá a je ráda, že může v kvalitní soutěži výkonnostně růst a hrát o nejvyšší mety. "Minulá sezona skončila stříbrem a já bych si chtěla odvézt zlato. Řekla jsem si, že ještě jednu sezonu tomu dám. Líbilo se mi, jak tým funguje, jaké je zázemí, v jaké lajně hraju," řekla Ratajová.  

Je přesvědčená, že vydat se do zahraničí by mělo víc hráček českého týmu. Spolu s Eliškou Krupnovou ze švédského celku Pixbo Wallenstam jsou zatím v nominaci samy, ostatní Češky působí v domácí soutěži. "Je to někdy těžké zkombinovat se školou, prací a tak. Ale myslím, že stojí za to risknout to. Jak kvůli florbalu, tak i z životní stránky. Pak by se to dost promítlo v národním týmu," dodala Ratajová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články