Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Czech Aerobic Open

Baseballisté začali skvěle, přejeli Litvu výsledkem 15:0

Brno - Česká reprezentace vstoupila do mistrovství Evropy hráčů do 23 let jednoznačnou demolicí Litvy. Po šesti směnách skončil zápas výsledkem 15:0. Dařilo se pálkařům a také obraně. "Vyšlo nám, na co jsme sáhli," pochvaloval si Martin Mužík, který odpálil první homerun národního týmu na turnaji.

Čeští baseballisté do 23 let na ME
zdroj: ČTsport autor: Jan Beneš

Tři hity zaznamenal Michael Vykoukal a Filip Smola, celkem si svěřenci Pavla Chadima připsali patnáct úspěšných odpalů. "Nebylo to tak jednoduché, jak to vypadalo. Kdybychom neudělali body na začátku střetnutí, mohlo to být nervózní. V dalším duelu nás čeká Ukrajina, která bude extrémně hladová," prohlásil reprezentační kouč.

Na "nadhazovačském" kopci tentokrát nastoupí Jan Novák. "Měl by si hodit pár směn před důležitými zápasy. Dívali jsme se na Ukrajinu v utkání proti Belgii. Dá se očekávat stejná kvalita soupeře. Všechny týmy v naší skupině se soustředí na zápasy mezi sebou, nás asi nechají být, protože jsme kvalitou asi jinde," doplnil asistent trenéra Vladimír Chlup.

Mistrovství Evropy U23 se účastní celkem 16 týmů ve 4 skupinách. Část programu probíhá v Blansku, ve slovenské Trnavě a v rakouském Welsu. Do závěrečných bojů, které se odehrají v Brně, postoupí dva nejlepší celky z každé skupiny. Češi nastoupí po klání s Ukrajinou ještě proti Belgii. Diváci je mohou podpořit na Městském baseballovém stadionu v Brně.

Je nám líto, video expirovalo.
Baseballisté do 23 let vstoupili do ME vítězstvím nad Litvou

Mistrovství Evropy baseballistů do 23 let v Brně:

Skupina D: ČR - Litva 15:0 (po 6. směně), Belgie - Ukrajina 8:3.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články