Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

České plážové volejbalistky vyhrály na MS skupiny a jdou do play-off

Vídeň – Dva české páry zatím hrají na mistrovství světa plážových volejbalistek skvěle. Tři zápasy, tři výhry, taková je jejich bilance v Rakousku. Kristýna Hoidarová Kolocová s Michalou Kvapilovou i Markéta Nausch Sluková s Barborou Hermannovou vyhrály své skupiny. V posledním utkání v nich porazily Hoidarová Kolocová s Kvapilovou rakouskou dvojici Schützenhöferová, Schwaigerová 2:1 a Nausch Sluková s Hermannovou zdolaly Finky Lahtiovou, Lehtonenovou 2:0. Teď čeká české hráčky play-off.

Kristýna Kolocová a Michaela Kvapilová
zdroj: ČTK autor: Stejskal Ivo

"Je super, že jsme vyhrály tři zápasy a ještě jsme neztratily ani set. Vyhrály jsme čtyři z šesti setů na deset či jedenáct bodů, což se moc nestává. Ušetřily jsme energii, což se bude určitě hodit," uvedla Nausch Sluková v tiskové zprávě.

V duelu o prvenství ve skupině F proti Finkám ukázaly Nausch Sluková a Hermannová rychle svoji sílu. V prvním setu Lahtiovou a Lehtonenovou suverénně přehrály. "Až jsme si říkaly, že nám šel skutečně hladce. To jsme nečekaly. Finky prakticky nevzdorovaly. Ale je třeba říct, že jsme na ně dobře zatlačily servisem. A také jsme měly jednodušší obranu, která fungovala velmi dobře," řekla Hermannová.

Ve druhém setu si držely bezpečně mírný náskok. "Udělaly jsme víc nevynucených chyb, proto to bylo vyrovnanější. A v tom velkém vedru jsme měly co dělat, abychom ty delší výměny rozdýchaly," řekla Hermannová. Nausch Sluková se v závěru blýskla parádním obranným zákrokem a zápas při svém podání ukončila - dala eso a přímý bod. Češky si pak od diváků vyslechly skandování: "Holky, děkujem!"

Kvapilová s Hoidarovou Kolocovou vyhrály i úvodní dva zápasy ve skupině v tie-breaku. Proti Rakušankám vydřely dramatický první set. Proměnily v něm až šestý setbol, který připravila Kvapilová blokem, a Kolocová pak sadu ukončila úderem k zadní čáře. Druhému setu na centrkurtu za podpory rakouských fanoušků dominovaly Schwaigerová a Schützenhöferová.

Rozhodující sadu začala Kolocová přímým bodem z podání za pomoci pásky a v celém tie-breaku byla nejlepší na kurtu. Výborně hrála v poli i útočila. Zvýšila na 5:2 a chytrým úderem už na 9:5. Tentokrát zvládly Češky rychle závěr, při prvním mečbolu ještě soupeřky pokus Kolocové vybraly, ale smeč Kvapilové už ne.

"Vedro jako 'prase', ale bojovaly jsme jako lvice a je z toho další výhra a postup do play-off z 1. místa," napsaly Kolocová s Kvapilovou na sociálních sítích. "Krásný centrkurt, úžasná divácká kulisa Rakušanů, ale i naši věrní Češi byli moooc dobře slyšet," dodaly.

České páry mají díky přímému postupu do play-off v úterý volno a ve středu je čeká zápas vyřazovací části. "Má být čtyřicet stupňů, tak asi vyrazíme do posilovny, abychom aktivovaly svaly. Nebudeme se celý den válet. Trošku vypneme, abychom se nastartovaly na středu," plánovala Nausch Sluková.

Ženy:

Skupina F: Hermannová, Nausch Sluková (6-ČR) - Lahtiová, Lehtonenová (19-Fin.) 2:0 (8, 17), 19:00 Filippová, Bobadillaová (30-Parag.) - Alfarová, Copeová (43-Kost.).

Konečné pořadí: 1. Hermannová, Sluková 6, 2. Lehtonenová, Lahtiová 5, 3. Filippová, Bobadillaová 2, 4. Alfarová, Copeová 2.

Skupina L: Hoidarová Kolocová, Kvapilová (13-ČR) - Schützenhöferová, Schwaigerová (12-Rak.) 2:1 (29, -13, 7), Birlovová, Makroguzovová (36-Rus.) - Radarongová, Udomčavíová (37-Thaj.) 2:0 (15, 16).

Konečné pořadí: 1. Kolocová, Kvapilová 6, 2. Schwaigerová, Schützenhoferová 5, 3. Birlovová, Makroguzvová 4, 4. Radarongová, Udomčavíová 3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články