Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Softbalistky pokračují na evropském šampionátu ve vítězné jízdě

Bolatte - Dominantní výkony českých softbalistek na ME v Itálii neberou konce. Po třech triumfech opanovaly i zbylá utkání v základní skupině. Nejprve udělily lekci izraelské reprezentaci, poté zdolaly silné Rakousko a postoupily do čtvrtfinálové fáze, kterou zahájily skalpem Španělska.

Debut v národním dresu si připsala kanadská rodačka Katelyn Humhejová. "Když jsem se narodila, táta měl stále český pas, takže jsem mohla získat ten svůj. Loni jsem o něj zažádala, kontaktovala trenéry a oni mi dovolili přijet," uvedla devatenáctiletá nadhazovačka, jež bude reprezentovat Česko i na juniorském MS. 

Čtvrtfinálová fáze začala pro Češky bezproblémovou výhrou. Zprvu vyrovnané utkání se Španělkami zlomily pěti body v páté směně. Apolena Výborná měla dva odpaly ze dvou startů a zařídila tři body. "Byly jsme nabuzené, věřily jsme si. Měly jsme skvělou nadhazovačku, takže stačilo jen trochu zabrat na pálce," podotkla Výborná.

Veronika Pecková zaznamenala ve čtyřech směnách devět strike-outů a zápas s přehledem doházela Lucie Maršíková.

Ve středu čekají Češky další favoritky na zisk cenných kovů – Rusko a Nizozemsko.

Mistrovství Evropy softbalistek v Bollate (Itálie):

Základní část - skupina C: ČR - Izrael 16:0 (po 4. směně), ČR - Rakousko 4:1. Český tým postoupil do další části turnaje z prvního místa.

Čtvrtfinálová fáze - skupina F: ČR - Španělsko 7:0 (po 6. směně).

Hlavní zprávy

Nejčtenější články