Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Superfinále se loučí s Prahou. Organizátoři se těší opět na skvělou atmosféru

Praha – Už jen pár dní zbývá do momentu, než pošesté v řadě ožije pražská O2 arena florbalem. V pondělí se v ní opět uskuteční florbalové superfinále. Letošní ročník bude v Praze minimálně na dva roky poslední, jelikož se vrchol domácí klubové sezony přestěhuje do Ostravy. Organizátoři očekávají znovu jednu z nejvyšších návštěv v historii, loni padl rekord s 12 144 fanoušky.

Sport
zdroj: ČT4

"Na rovinu musím říci, že jsme měli velký respekt z toho, jak velký zájem letos o superfinále bude. Ale jsem strašně mile překvapen z toho, že přes netradiční termín fanoušci ukázali, jakou má pro ně superfinále sílu," řekl prezident Českého florbalu Filip Šuman.

"Už před Vánocemi jsme museli otvírat horní patro, protože bylo jasné, že se to spodní vyprodá. Dobrých vstupenek je stále hodně, ale můžeme říci, že Velikonoční termín nijak návštěvy neovlivní. V O2 areně bude vynikající atmosféra a celkově bude jedna z nejvyšších návštěv v historii superfinále," doplnil Šuman.

O titul v superlize budou v pondělí od 16:00 bojovat florbalisté vítěze základní části Mladé Boleslavi s obhájcem titulu Chodovem. Už o tři hodiny dříve začne boj o zlato v ženské superlize mezi mistrovskými Vítkovicemi a Jižním Městem. Předtím se odehrají finále Poháru středních škol.

Je nám líto, video expirovalo.
Florbalové superfinále klepe na dveře, očekávají se vyrovnané bitvy

Vedle bohatého doprovodného programu s velikonočním tématem bude v O2 areně speciální Trophy Room, kde se mohou fanoušci vyfotit s trofejí pro mistry světa a získat podpisy při autogramiádě mužské reprezentace i nového finského trenéra českého týmu Petriho Kettunena.

Čeští florbalisté budou v O2 areně bojovat na domácím mistrovství světa v roce 2018 a propagace turnaje se v těchto dnech rozjíždí. Organizátoři chtějí fanouškům při superfinále zpestřit zážitek i speciální multimediální projekcí. "O2 arenu osazujeme projekčními plátny, takže se rozsvítí vedle kostky i ve všech rozích. Český fanoušek se s tím ještě neměl možnost seznámit na žádné sportovní akci," podotkl Šuman. 

V příštím roce se superfinále přestěhuje do ostravské Ostravar Arény. "S Prahou se superfinále minimálně na dva roky loučí. Pro rok 2018 je Ostrava potvrzena a pro rok 2019 skoro jistá. Je to druhé největší centrum českého florbalu a i na jiných akcích bylo vidět, že tam má velkou podporu," dodal Šuman.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články