Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

OBRAZEM: Krok za kulisy. NFL pohledem fotografa

Desetitisíce diváků na vyprodaných stadionech a desítky milionů u televizních obrazovek. To je obrázek běžné hrací neděle v zámořské NFL. Jak ale vypadá nablýskaný spektákl zblízka? Co běžný fanoušek, který sleduje televizní přenos, nemá šanci postřehnout? Kdo všechno se na produkci nejsledovanějšího sportovního produktu v Severní Americe podílí? To na vlastní oči a také objektiv viděl český sportovní fotograf Kamil Herák, kterému se v minulém týdnu podařilo akreditovat na utkání Minnesoty Vikings s momentálně nejúspěšnějším týmem celé soutěže - Dallasem Cowboys.

"Okolo hřiště se pohybuje neuvěřitelné množství lidí. A to nemyslím samotné hráče ani realizační týmy. Fotografů bylo 20 až 30, k tomu spousta kameramanů. Do toho oficiální televize, NFL televize, velké vozíky s kameramany, takže si člověk musel dávat pozor," uvádí své dojmy z práce na 70tisícovém U.S. Bank Stadium v Minneapolis Kamil Herák.

"Každý kameraman měl navíc k sobě chlapíka, který mu nosil kabel. Podél hřiště se pohybují i tzv. ball boys, kteří nosí míče, policisté a bezpečáci, produkce, mikrofonisté a spousta dalších pracovníků stadionu a jednotlivých týmů. Takže prostoru na samotnou práci moc nemáte," popisuje Herák.

Na ukázky jeho práce se můžete podívat ve fotogalerii, ale také na webu České asociace amerického fotbalu www.caaf.cz.

Zdroj
caaf.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články