Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Volejbalisté zkusí v Soulu vybojovat postup do finálové čtyřky

Soul - Čeští volejbalisté mají před sebou od pátku do neděle třetí turnaj Světové ligy. Do Soulu odletěli svěřenci kouče Miguela Falascy již v pondělí v nezměněné sestavě a s touhou pokusit se vybojovat postup do Final Four druhé divize.

"Musíme se plně zkoncentrovat a pořádně zabrat, aby se nám podařilo mezi nejlepší čtyřku dostat," uvedl španělský kouč české reprezentace Falasca před zápasy s korejským týmem, Nizozemskem a Egyptem.
 
Ze společné dvanáctičlenné tabulky druhé divize postoupí tři mužstva plus pořádající Portugalsko do Final Four. Češi jsou s deseti body pátí a ztrácejí dva body na Finy a právě Nizozemce, druhé je Turecko a v čele jsou neporažení Kanaďané.
 
V postup doufá také kapitán výběru Aleš Holubec: "Každý už má v hlavě červíka, že tam ta šance je, což jsme dokázali turnajem na Slovensku," poukázal český blokař na tři bratislavské výhry včetně té nad Nizozemci. "Věříme, že se nám v Koreji podaří něco podobného, ale pořád stojíme nohama na zemi," doplnil Holubec.
 
Volejbalisté potřebují porazit Nizozemsko a přidat skalp Korejců nebo Egypta, aby mohli na postup pomýšlet. "Nedá se říct, které utkání bude nejtěžší, první zápasy nám navíc dělají vždy problémy, protože se tělo ještě aklimatizuje z mnohdy velkého časového posunu. Věřím ale, že pokud budeme pokračovat ve stejném tempu jako doposud, utkání zvládneme," řekl univerzál Michal Finger.

Je nám líto, video expirovalo.
Jižní Korea není pro české volejbalisty žádnou neznámou
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články