Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Češi na závěr skupiny remizovali s Řeckem a mají jisté osmifinále

Vršar – Po dvou vítězstvích uhráli na mistrovství Evropy jen remízu, přesto čeští reprezentanti v malém fotbalu mohou být naprosto spokojeni. Díky dělbě bodů po výsledku 1:1 s Řeckem mají svěřenci trenéra Radka Pokorného jistotu postupu ze základní skupiny do osmifinále, v němž vyzvou Německo. Přímý přenos utkání Česko - Německo sledujte na ČT sport nebo na našem webu od 22:55.

Porada české reprezentace v malém fotbale
zdroj: malyfotbal.cz

Češi šli do utkání s vědomím, že bod jim zajistí postup do vytoužené vyřazovací části, a podle toho vypadal i průběh utkání. Oba týmy hrály opatrně a fanoušci ve Vršaru tak příliš šancí v první půli neviděli. Důvodem byl také podmáčený terén, jelikož v Chorvatsku ve středu hodně pršelo.

Ve druhé půli se obraz hry příliš nezměnil, ale začaly padat branky. Do vedení se dostal český tým. Ve skluzu se trefil Patrik Levčík. Řekové, které hnal početný dav fanoušků, však dokázali odpovědět. Po pěkné ráně ze střední vzdálenosti se prosadil Rafail Tamaras.

Závěr utkání se již jen dohrával, jelikož oba týmy věděly, že remíza je pro ně za daných podmínek ideální. Řekové ale závěrečný duel ve skupině proti Španělsku, v němž jim díky bodu s Čechy stačila remíza, nezvládli a po porážce na turnaji končí. Naopak český tým díky tomu obsadil ve skupině první místo a v osmifinále vyzve Německo.

Je nám líto, video expirovalo.
Reprezentace v malém fotbalu na závěr skupiny ME remizovala s Řeckem
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články