Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Evropští baseballisté vyzvývají Japonsko a nestačí se divit mediálnímu zájmu

Tokio - Evropští baseballisté, i s českým zástupcem Jakubem Sládkem, se v Tokiu chystají na dva zápasy proti jednomu z nejlepších týmů světa, japonské reprezentaci. A před startem série jsou pro domácí média i fanoušky doslova senzací.

Je nám líto, video expirovalo.
Evropští baseballisté i s Čechem Mrázkem vyzývají Japonsko

Evropští baseballisté poprvé v životě zažívají, jaké to je být opravdovými hvězdami. Ne, že by neměli mediální zkušenosti, v japonském měřítku je to ale o něčem jiném.

"Baseball je u nás asi nejoblíbenější sport. V sezoně hraje každý tým šest zápasů týdně a na všech jsou novináři z minimálně stovky různých médií," říká Hiroyuki Hirano, reportér televize TBS.

Jedním z baseballistů, kteří působí v japonské lize, je Alessandro Maestri, nadhazovač evropského výběru. "Mám to štěstí, že hraju japonskou nejvyšší soutěž a jsem moc rád, že i ostatní spoluhráči vidí, do jak velkého světa se lze z Evropy s baseballem dostat," neskrývá radost Maestri.

"Na mistrovství světa bývá hodně lidí a hodně kameramanů, ale tolik jako tady jsem jich ještě nezažil," říká Jakub Sládek, první metař evropského výběru.

Evropané se nyní chystají na prohlídku Tokyo Domu, kde se odehrají dva zápasy proti japonským Samuraiům, nejlepšímu týmu světa, kterému bude na stadionu fandit 55 tisíc diváků.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články