Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Volejbalistky Prostějova senzaci nezaopakovaly, v Baku prohrály

Baku – Před měsícem se postaraly o velkou senzaci, když doma Baku porazily. Druhé měření sil s velkými favoritkami však volejbalistky Prostějova v rámci čtvrtého kola Ligy mistryň nezvládly. S Rabitou na její palubovce prohrály 1:3 a připsaly si třetí porážku. 

Utkání Prostějov - Baku
zdroj: ČTK autor: Peřina Luděk

V tabulce skupiny A zůstaly Hanačky poslední se ztrátou čtyř bodů na své přemožitelky i na obhájkyně titulu z Kazaně. Dvě kola před koncem základní části se tak Prostějovu vzdálila naděje alespoň na postup do nižšího Poháru CEV ze třetího místa.

Prostějovské hráčky nedokázaly v Ázerbájdžánu zopakovat výkon ze vzájemného duelu na domácí palubovce, kdy favorizované soupeřky zaskočily a vyhrály 3:2. Tehdy je zdobila přesnost a bojovnost. V odvetě podaly nejlepší výkon až ve třetím setu, kdy hvězdný tým Baku přehrály i v koncovce (25:23). Na třetí pokus ve vzájemných duelech v Ázerbájdžánu tak získaly alespoň jednu sadu.

Vstup do zápasu měly prostějovské hráčky slibný. Po vítězné úvodní rozehře se ale dlouho z náskoku neradovaly. Rabita důrazně i pestře útočila, nicméně svěřenkyně trenéra Miroslava Čady je nepustily do většího trháku.

Jiný průběh měla druhá sada. Prostějov nezachytil úvod, byl trestán za chyby a uhrál jen 12 bodů. Domácí tým měl hlavní opory v útoku Cruzové z Portorika, Akinradewové z USA a Polce Skowronské.

Z krize se Hanačky dokázaly dostat. I ony útočily důrazně a hlavně se jim podařilo ubránit Rabitu na síti. Po zisku třetího setu už však český tým tempo neudržel. Domácí hráčky rychle odskočily na 10:4 a soupeři šanci na případný zvrat nedaly.

Rabita Baku - Agel Prostějov 3:1 (21, 12, -23, 15)

Rozhodčí: Kurtiss (Lot.), Medveď (Ukr.). Čas: 100 min. Diváci: 1950. Nejvíce bodů Baku: Cruzová 17, Akinradewová 16, Skowronská 15, Dixonová 10. Sestava a body Prostějova: Markevičová 7, Kargová 15, Simonová 16, Kossányiová 6, Borovinšeková 12, Weissová 2, libero Kovářová - Soaresová 1, Gambová. Trenér: Čada.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články