Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Češi si na ME o zlato nezahrají, v semifinále nestačili na Rumuny

Herceg Novi – Ve čtvrtfinálovém duelu s Chorvatskem dvojbrankovou ztrátu dokázali stáhnout, v semifinále to však již čeští reprezentanti v malé kopané nezvládli. S obhájci titulu Rumuny prohráli 1:2 a na mistrovství Evropy si zahrají o bronzové medaile. Jejich soupeřem bude Německo. Přímý přenos utkání o třetí místo sledujte na našem webu od 19:30. Finálový duel mezi Rumunskem a Slovinskem pak od 21:00.

Porada české reprezentace v malém fotbale
zdroj: malyfotbal.cz

Češi i přes prohru mají jistotu, že si oproti předchozímu šampionátu polepší. V minulém roce v Řecku obsadili až pátou příčku. Na druhou stranu ztratili možnost vyrovnat nejlepší výsledek historie, když hned v prvním ročníku celý turnaj ovládli.

Rumuni v prvním poločase ukazovali, proč na turnaji ještě neprohráli jediný zápas. Častěji drželi míč a byli mnohem nebezpečnějším týmem. První skutečně velkou šanci si vytvořili v deváté minutě, ale brankář Marek Gruber český výběr podržel. O chvíli později však již byl i on krátký na lob Radvana Radua, který poslal Rumunsko do vedení.

Český výběr na hru a napadání svého soupeře nemohl najít recept, z čehož rezultovalo velké množství zbytečných ztrát. Až ve druhém poločase hráči v červeném alespoň částečně zlepšili svůj výkon, jenže byli to v pohodě hrající Rumuni, kdo se znovu prosadil. Pěknou kombinaci zakončil Cosmin Craciun.

V samotném závěru se Rumunsko zatáhlo a Češi vložili veškeré úsilí do útoku. Po několika zblokovaných pokusech v nastaveném čase snížil Robin Demeter, ale to bylo to poslední, co se v duelu stalo.

Je nám líto, video expirovalo.
Češi nestačili na Rumunsko a na ME budou hrát o bronz

Česká republika - Rumunsko 1:2 (0:1)

Branky: 40. Demeter - 12. Radu, 28. Craciun

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články