Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Slávistické házenkářky vstoupily do interligy prohrou s Porubou

Praha - Vicemistryně házenkářské interligy na úvod nového ročníku podlehly soupeřkám z Poruby 24:25. Ostravský klub si pozval soupeřky do Bohumína místo své tradiční haly Sareza a zvítězil o jediný gól.

Házenkářky Poruby
zdroj: ČT Brno

I když Porubě chybělo pět zraněných hráček (Adámková, Bělohoubková, Chovancová, Lešková, Poláchová), na jejich hře se to příliš neprojevilo. K vítězství "domácí" přivedla zejména reprezentantka Šárka Marčíková, jež se vrátila ze Zlína a proměnila šest sedmimetrových hodů.

"Vyhrál bojovnější tým. V obranné fázi jsme neplnili to, co jsme si před zápasem řekli. Góly jsme dostávaly po střelách, které by gólmanky měly chytat. Velké množství technických chyb bych přisuzoval naší nekoncentrovanosti. Podobné problémy jsme měli už v přípravě," řekl trenér Slavie Tomáš Hlavatý.

Veselí nad Moravou s omlazeným výběrem porazilo interligového nováčka Prešov 28:23 a Olomouc neuspěla v Šale (20:23). Obhájkyně českého titulu z Mostu měly zahájit sezonu v Senci, ale slovenský klub požádal o odklad i změnu pořadatelství.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články