Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Házenkáři Plzně zůstávají stoprocentní, poradili si i s Přerovem

Praha – Plzeňští obhájci titulu v házenkářské extralize ani ve druhém kole nenašli přemožitele. Západočeši při své domácí premiéře doslova zničili Přerov 32:15, když ve druhém poločase dovolili hostům vstřelit pouhé čtyři branky. Plný počet bodů mají po dvou zápasech už jenom Lovosice, které opět zvítězily o jediný gól, tentokrát 29:28 ve Zlíně. První triumf v sezoně si připsala Karviná, která na své palubovce zdolala Zubří.

V první půli přitom Přerov dlouho držel krok a několikrát nad mistrem dokonce vedl. Po změně stran ale Plzeň začala hrát mnohem útočněji, nekompromisně trestala soupeřovy nepřesnosti a řadou výborných zákroků se navíc prezentoval brankář Šmíd.

"Z naší strany nebyl první poločas rozhodně takový, jak jsme ho chtěli hrát. Hráči chtěli soupeře moc přehrávat místo toho, aby volili střelbu. I proto byl asi výsledek o poločase tak těsný. Ve druhém poločase už byl náš výkon lepší. Soupeři jsme na začátku druhé půle odskočili a utkání jsme pak už v poklidu dohráli," řekl plzeňský trenér Martin Šetlík.

Hosté ze Zubří vstoupili do utkání proti Karviné lépe a již do šesté minuty si vypracovali čtyřgólový náskok, který si udržovali celou první dvacetiminutovku. Posledních deset minut první půle však patřilo domácím, kteří skóre překlopili na svou stranu i díky gólu Libora Hanische v posledních sekundách před sirénou.

Ve druhém poločase Zubří ještě jednou a naposledy vyrovnalo, ale pak už k vítěznému zápasu mířili domácí, jejichž náskok stále narůstal až na devět gólů. V závěru už hosté jen korigovali.

Lovosice navázaly na těsnou výhru z prvního kola nad Brnem (27:26). Ve Zlíně vedly až o čtyři góly, ale domácím se ve druhém poločase povedlo dotáhnout. V dramatické koncovce Zlín opakovaně srovnal jednobrankové manko, ale když v 58. minutě soupeř odskočil o dva góly, stihl už pouze snížit.

"Velice dobře jsme do zápasu vstoupili, ale slušný náskok se nám nepodařilo navýšit, když jsme selhali ve vlastní přesilovce a dvakrát inkasovali. Za těsné vítězství jsme rádi, protože je vždy lepší vyhrát i horším výkonem než bod ztratit, i když by to byla pohledná hra," řekl lovosický kouč Vladimír Šuma.

Extraliga házenkářů - 2. kolo:

Karviná - Zubří 33:27 (15:14)

Nejvíce branek: Veřmiřovský 9/2, Chudoba 9/1, Hanisch 5 - Hrstka, Václav, Šustáček a Douda po 4. Rozhodčí: L. Frieser, Pavlát. Sedmimetrové hody: 4/3 - 1/0. Vyloučení: 5:9. ČK: Drobňák, Užek (oba Karviná). Diváci: 750.

Plzeň - Přerov 32:15 (13:11)

Branky: Blecha 5/1, Loskot, J. Škvařil, Horký a Linhart po 4 - Pernička 6/3, Zemánek a Buček po 3. Rozhodčí: Opava, Válek. Sedmimetrové hody: 3/2 - 3/3. Vyloučení: 2:2. Diváci: 420.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články