Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Buď, a nebo. Házenkáři se musí proti Srbům pokusit o zázrak

Brno – Říká se: Naděje umírá poslední. A přesně tímhle mottem se před odvetou play-off o postup na mistrovství světa 2015 proti Srbsku musí řídit čeští házenkáři. Tým kolem hvězdného Filipa Jíchy si totiž z prvního měření sil přivezl osmigólové manko, které musí v Brně minimálně smazat. Přímý přenos utkání sledujte na ČT sport nebo na našem webu od 13:30 na ČT sport nebo na našem webu.

Čeští házenkáři
zdroj: ČTK autor: Michal Janošec

Mužská reprezentace naposledy startovala na světovém šampionátu v roce 2007. Následující tři baráže nezvládla, z toho dvakrát nestačila na Srbsko. Předloňskému vicemistrovi Evropy chtěli Češi vyřazení z let 2008 a 2010 oplatit, úvodní duel minulou sobotu jim ale nevyšel a postup se jim vzdálil.

"Všichni jsme se vzpamatovali z prvotního šoku. V prvním poločase jsme měli zbytečný respekt, vyříkali jsme si to přímo v tréninku. Mančaft začal ožívat a ta víra, že se zázraky dějí, začíná v hráčích uzrávat," řekl před odvetou jeden z trenérů Jaroslav Hudeček.

Věří, že osmigólová ztráta před bouřlivým domácím publikem jde stáhnout. "Jde jen o to, aby hráči uvěřili naší filozofii. Aby šli na hřiště s tím, že při dodržení určitých taktických pokynů se to jednoznačně dá zvládnout. Bude to nesmírně složité, ale já už na vlastní kůži zažil takové obraty, ať už pozitivně, nebo negativně," řekl Hudeček.

"Nezbývá nám nic jiného než zatnout zuby, vyždímat ze sebe poslední kapky krve a porvat se o to," dodal Hudeček, který stejně jako druhý trenér Vladimír Haber povede národní tým v odvetě baráže naposledy.

Boj o účast na šampionátu v Kataru nevzdává ani kapitán Filip Jícha. "My tu šanci vidíme a máme ji před očima. Soupeř je pro nás extrémně těžký, my můžeme nabídnout urputnost, extrémní bojovnost a sportovní víru, že menší zázraky se dějí," řekl Jícha.

Podobný "zázrak" zažil v posledním kole německé ligy, kdy Kiel o dva góly vyhrál souboj na dálku o titul s týmem Rhein-Neckar, přestože v poločase výrazně ztrácel. "Jsem odhodlaný v posledním zápase sezony se o to porvat a přinést i výkon, který by podpořil, že se ještě reálně porveme o účast na MS," dodal Jícha.

Je nám líto, video expirovalo.
Čeští házenkáři i házenkářky se připravují na rozhodující duely v kvalifikaci

Už přes měsíc ho trápí zraněný kotník, který ho limituje při střelbě. "Je to odrazová noha, nemohu skákat. Včera jsem zkusil trénovat, dneska to zkusím znovu. Jsou to poslední dva dny sezony, pokud bych se měl hodit zase o kus zpět, je to v téhle fázi jedno. Zranění nelze obnovit, nemám co ztratit," podotkl Jícha, který první duel kvůli vyloučení nedohrál.

Mužskou a předtím i ženskou reprezentaci by měla hnát zaplněná brněnská hala. Momentálně je prodáno 2 500 vstupenek, k dispozici zbývá posledních 400 lístků. 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články