Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kolocová a Sluková si na ME zajistily postup do play-off

Cagliari (Itálie) - Plážové volejbalistky Kristýna Kolocová a Markéta Sluková si na mistrovství Evropy připsaly druhou výhru a mají jistý postup ze skupiny E do play-off. Pátý nasazený pár dnes v italském Cagliari zdolal Švýcarky Tanju Goricanecovou a Tanju Hüberliovou 2:0 na sety.

Markéta Sluková
zdroj: ČT sport autor: Jan Langer

Podruhé naopak prohrály Martina Bonnerová s Barborou Hermannovou, tentokrát se Slovenkami Natáliou Dubovcovou a Dominikou Nestarcovou po boji 1:2. Kolocová se Slukovou zvládly utkání se Švýcarkami lépe než úvodní duel s Nizozemkami, který vyhrály až v tie-breaku. Na začátku druhého setu sice Češky pustily soupeřky do vedení 3:0, ale vývoj rychle otočily.

Kolocová se Slukovou zvládly utkání se Švýcarkami lépe než úvodní duel s Nizozemkami, který vyhrály až v tie-breaku. Na začátku druhého setu sice Češky pustily soupeřky do vedení 3:0, ale vývoj rychle otočily. "Znovu hodně foukalo, ale dařilo se nám držet stanovenou taktiku a k tomu jsme většinu zápasu dobře podávaly. To byl rozhodující faktor zápasu," uvedly.

Ve čtvrtek se pátý pár z londýnské olympiády Kolocová, Sluková utká s německou dvojicí Victoria Bienecková, Julia Grossnerová. Výhra ve skupině svěřenkyním trenéra Simona Nausche zajistí postup do 2. kola play-off.

Kolocová a Sluková na mezinárodní úrovni vyhrály podeváté za sebou. Před cestou na ME na Sardinii ovládly bez prohry turnaj světového okruhu v Praze.

Výsledky ME v plážovém volejbalu

Skupina H: Dubovcová, Nestarcová (8-SR) - Bonnerová, Hermannová (24-ČR) 2:1 (-20, 19, 18),

Skupina E: Kolocová, Sluková (5-ČR) - Goricanecová, Hüberliová (21-Švýc.) 2:0 (14, 19).

16:00 Hadrava, R. Kufa (17-ČR) - Samoilovs, Šmedinš (1-Lot.),

19:00 Kubala, Dumek (27-ČR) - Stiekema, Varenhorst (11-Niz.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články