Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Házenkářky Mostu nezvládly úvodní osmifinále Poháru EHF a jsou blízko vyřazení

Most – Domácí prohrou o sedm bodů 21:28 zahájily házenkářky Mostu dvojzápas osmifinále Poháru EHF proti favorizovanému Esbjergemu. Českým mistryním nevyšel zejména druhý poločas, který prohrály o osm gólů. Odveta se hraje za týden na severu Evropy, Severočešky potřebují k postupu zvítězit o osm branek.

Úřadující české mistryně a loňské vítězky méně prestižního Vyzývacího poháru držely s aktuálně čtvrtým týmem dánské ligy celou první půli krok a místy ho i přehrávaly. Oba týmy se střídaly ve vedení, a i když Esbjerg jako první odskočil do dvoubrankového náskoku, dokázaly Severočešky v přesilovce ztrátu dohnat a do poločasu ještě skóre obrátit.

Vstup do druhé půle ale domácím před zaplněnou mosteckou halou vůbec nevyšel. Dánské čtvrtfinalistky Poháru EHF z roku 2011 zpevnily obranu a na palubovce se začal projevovat kvalitativní rozdíl mezi soupeři. Esbjerg rychlými kombinacemi rozebíral domácí obranu a rychle vedl o tři góly.

V mostecké brance na chvíli vystřídala Bezpalcová Müllnerovou, ale ani změna mezi tyčemi ke zvratu nepomohla. Esbjerg závěr s přehledem kontroloval a svůj náskok před odvetou navýšil až na sedm branek. Severočešky utrpěly v evropských pohárech první domácí porážku po sedmi zápasech.

"Dánky potvrdily předpoklad, že k nám zavítal dosud nejkvalitnější soupeř. Ale nutno poznamenat, že výsledek mohl být zcela jiný, kdybychom dávali jasné příležitosti," řekl na webu házenkářského svazu trenér Mostu Dušan Poloz.

"Rozhodujícím elementem zápasu byly individuální výkony gólmanky Grimsbové a především spojky Polmanové. Tedy ofenzivní hrozby, o které jsme věděli moc a moc, ale rozhodovací schopnosti, precizní řešení situací a rychlost téhle nizozemské reprezentantky nám přesto dělaly velké problémy," dodal Poloz.

Je nám líto, video expirovalo.
Házenkářky Mostu úvodní duel s Esbjergem nezvládly

Úvodní utkání osmifinále Poháru EHF házenkářek:

Baník Most - Team Esbjerg 21:28 (12:11)

Nejvíce branek: Martinková 7, Weisenbilderová 6, Janoušková a M. Vysloužilová po 2 - Kviesgaardová a Polmanová po 6, Forslundová 5. Rozhodčí: Lah, Sok (oba Slovin.). Sedmimetrové hody: 1/0 - 4/4. Vyloučení: 3:4. Diváci: 1250.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články