Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Ostravané naštvali kouče, Liberec i Budějovice bez obtíží vyhrály

Praha - Liberec i České Budějovice, dva nejlepší týmy volejbalové extraligy, zvládly své zápasy patnáctého kola. Liberec bez obtíží přehrál Staré Město 3:0, Budějovičtí stejným poměrem porazili ČZU Praha.

Volejbal
zdroj: ČTK autor: Veis David

Zato třetí Zlín se doma trápil s Ústím nad Labem a vyhrál 3:2 až po dramatickém tie-breaku, který skončil 17:15. Z posledních čtyř zápasů získali zlínští svěřenci trenéra Romana Macka, kteří extraligové tabulce dlouho vévodili, jen čtyři body.

Volejbalisté Ostravy prohráli doma s Příbramí 0:3. Obhájci titulu rozčílili trenéra Zdeňka Šmejkala, který si po utkání nebral servítky a výkon domácího mužstva označil za volejbalovou prasárnu. Ostrava je v tabulce pátá, šestí Středočeši se jí přiblížili na rozdíl tří bodů.

"Příbram nás přehrála ve všech činnostech. Chtěl bych se divákům za takovou volejbalovou prasárnu z naší strany omluvit. Byli jsme v útoku tragičtí, vše začalo špatnou distribucí nahrávek," kritizoval Šmejkal na ostravském webu nahrávače Zdeňka Haníka.

Kouč si postěžoval, že z týmu vyprchala agresivita a nadšení z minulé mistrovské sezony. "Kluci se za Ostravu rozhodně nepoprali," dodal Šmejkal, jehož svěřenci v druhém setu uhráli pouhých 13 bodů. Příbram uspěla po dvou těsných porážkách. "Hráli jsme na riziko. Předchozí dva zápasy jsme prohráli v pěti setech, bylo to trošku o psychice. Dnes jsme hráli uvolněně," řekl trenér hostů Petr Brom.

Uniqa extraliga volejbalistů - 15. kolo:

Zlín - Ústí nad Labem 3:2 (-17, 21, -23, 19, 15), ČZU Praha - České Budějovice 0:3 (-23, -21, -19), Liberec - Staré Město 3:0 (16, 18, 15),

Ostrava - Příbram 0:3 (-22, -13, -21) Nejvíce bodů: Mauler 10, Široký 9, Fořt 8 - J. Novotný 12, Burt 11, Moník a Bezděka po 9.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články