Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Házenkáři přehráli v přípravě srbské favority 30:25

Praha - Skalp vicemistrů Evropy Srbů získali čeští házenkáři, kteří dokázali své protivníky porazit 30:25. Svěřenci Vladimíra Habra a Jaroslava Hudečka o výhře rozhodli povedeným prvním poločasem, v němž si vytvořili sedmigólový náskok. Jednalo se již o druhý zápas se srbským mužstvem - ten první skončil nerozhodně 29:29.

Na rozdíl od úvodního souboje dnes Češi měli výborný nástup. V samém úvodu sice prohrávali 1:3, šňůrou šesti branek ale rychle otočili skóre. V úvodním dějství jim skvěle fungovala ofenziva, byť znovu nemohli spoléhat na kapitána Filipa Jíchu, který stejně jako v předchozím duelu kvůli viróze chodil jen na sedmimetrové hody.

Domácí se prosazovali z bleskových brejků a za první poločas skórovali hned devatenáctkrát. Vytvořili si tak rozhodující sedmigólové vedení. Osm minut před koncem zvýšil Mráz už na rozdíl osmi branek, a i když stříbrní medailisté z loňského Eura vzápětí sérií čtyř gólů po sobě snížili, na obrat myslet nemohli.

"O dnešním utkání můžu mluvit jen v superlativech. Nastoupili jsme sice v okleštěné sestavě a na některých hráčích, kteří i včera odehráli většinu utkání, byla znát únava. Ale i tak jsme s výkonem spokojení," řekl jeden z dvojice trenérů Jaroslav Hudeček. "Trápí nás sice pozice pivota, ale i dnes jsme si ukázali, že pokud udržíme tlak ze spojek, je to hratelné. Známe své chyby a víme, na čem musíme pracovat. A před šampionátem to ještě vylepšíme," dodal.

Trenér Srbů Vladan Matič naproti tomu žehral na špatný začátek. "První polovina utkání byla v našem podání katastrofální. Pak jsme se snažili zvednout, ale Češi nás přehrávali, udrželi vedení a zaslouženě zvítězili," shrnul Matič.

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáž z přípravného zápasu házenkářů Česká republika - Srbsko

Česká republika - Srbsko 30:25 (19:12)

Sestava a branky ČR: Mrkva, Galia, Štochl - Hrstka 2, Bečvář 3, Jurka 5, Vančo 2, Jícha 1, Sobol 2, Horák 6, Mráz 4, Stehlík, Babák, Sklenák 1, Hanisch 2, Šindelář 2, Kasal. Rozhodčí: Opava, Válek (oba ČR). Sedmimetrové hody: 1/1 - 4/2. Vyloučení: 3:2. Diváci: 1100.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články