Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Čeští hokejbalisté zahájili MS výhrou, Švýcarsko zdolali 4:1

St. John's (Kanada) - Čeští hokejbalisté zahájili cestu za zlatým hattrickem na mistrovství světa v kanadském St. John's výhrou. Švýcarsko porazili 4:1. Po dvou gólech mistrů světa z minulých dvou šampionátů vstřelili Daniel Hnízdil a Martin Kruček. Další duel v základní skupině B čeká svěřence trenéra Drahomíra Kadlece dnes od 22:30 SELČ s Portugalskem.

Čeští hokejbaloví junioři slaví
zdroj: ČT4

Skóre otevřel v 6. minutě po Kejřově přihrávce Hnízdil. V druhé části neplatil Luxův gól kvůli kopnutí, z utkání musel odstoupit zraněný obránce Příhoda. Na začátku třetí třetiny Švýcaři při Střechově vyloučení vyrovnali. Za necelé dvě minuty ale vrátil vedení českému týmu z dorážky Kruček. Následně při přesilovce pěti proti třem zvýšil a v pokračující výhodě zpečetil výhru Hnízdil.

"Švýcarsko nebylo lehký soupeř. Ani moc nechtěli hrát hokejbal, přišlo mi, že nás chtějí vyprovokovat, a my to ve druhé třetině neunesli a byli často na trestné lavici. Třikrát jsme hráli ve třech. Po důraznějším pohovoru jsme se vrátili k naší hře," řekl serveru hokejbal.cz trenér Kadlec. "Od Portugalců to bude kanadský styl, ten tým tvoří hodně hráčů, kteří se stali Portugalci přes noc, ale na to nesmíme koukat," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články