Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Ostravští volejbalisté si Ligu mistrů zřejmě nezahrají

Ostrava - Ostravští volejbalisté z ekonomických důvodů pravděpodobně rezignují na start v Lize mistrů. Klub má přibližně dva týdny na podání přihlášky, ale představitelé novopečeného českého mistra naznačili, že dají přednost spíše účasti v některém z jiných evropských pohárů.

Volejbalisté Ostravy
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Ostrava v pondělí po sedmi letech vybojovala zcela nečekaně extraligový titul. Jako pátý tým dlouhodobé části ve finále porazila vysoce favorizovaného obhájce České Budějovice 4:2 na zápasy a zajistila si automaticky účast v prestižní Lize mistrů, kterou v tomto ročníku právě Jihostroj hrál. Finanční náročnost projektu však vedení i trenéra Zdeňka Šmejkala spíše odrazuje.

"Jako trenér bych si to osobně přál, ale mám trochu obavu, že se na to nepodaří sehnat dostatek peněz, abychom tam hráli důstojnou roli. Přihlásit se tam a dostat pokaždé na budku by nebylo ani taktické pro další rozvoj tohoto družstva. Kluci pro takovou soutěž ještě nedorostli," řekl Šmejkal.

Mužstvo se před novou sezonou navíc bude muset vyrovnat s odchodem svého nejlepšího hráče Petera Michaloviče. Nejvíce bodující hráč a hvězda play-off má namířeno do italské nejvyšší soutěže Serie A1. "Ona nestojí tolik peněz ta samotná účast. Dá se to pořídit za cirka 1,5 milionu korun. Něco do toho dáte a něco vám pak vrátí, když pak například vyhrajete nějaké zápasy. Ale nějaké prostředky stojí si pořídit manšaft, který by to odehrál na úrovni," upozornil Šmejkal.

Zdeněk Šmejkal, ostravský trenér

"Když se to pořádně nezváží a neudělá zásadní rozhodnutí v oblasti financování, pak by to mohlo být kontraproduktivní. Já osobně bych to neuspěchal a přimluvil bych se spíše, abychom hráli třeba Vyzývací pohár."

Klub by se měl přibližně v horizontu čtrnácti dnů rozhodnout, zda podá přihlášku do Ligy mistrů, nebo zvolí start v některém dalším poháru. Ostravského manažera Tomáše Zedníka čeká v tomto mezidobí jednání s klíčovými partnery a od jejich postoje se zřejmě bude odvíjet závěrečné rozhodnutí.

Ostrava coby český šampion účinkovala v Lize mistrů v sezoně 2006/07. Tehdy ji účast vyšla zhruba na pět milionů korun, přibližně milion a půl dokázala vydělat. Tým tenkrát ještě pod hlavičkou silného partnera, společnosti DHL, zanechal v soutěži velmi dobrý dojem. V základní skupině si připsal dokonce skalp bohatého Panathinaikosu Atény a postoupil do play-off, kde vypadl s francouzským Tours.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články