Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Basketbalistky USK podpoří v ligovém finále boj proti drogám

Praha - Basketbalistky ZVVZ USK Praha podpoří ve finále české ligy s IMOSem Brno nadaci Koše proti drogám. Dokonce kvůli tomu na domácí zápasy změní barevnou kombinaci dresů z obvyklé žluto-modré na bílé trikoty s černým lemováním.

Je nám líto, video expirovalo.
USK podpoří nadaci Koše proti drogám

"Zvolili jsme pro nás netradiční barvu, aby odpovídala logu nadace. Chceme pomoci zviditelnit nadaci, která pomáhá k tomu, aby se basketbal rozšířil mezi děti a přiměla je sportovat," řekl manažer USK Marek Kučera. Hráčky věří, že změna dresů pro ně nebude pro finále větší komplikací. "Na tréninku měníme barvy pomocí 'rozlišováků', takže jsme na to zvyklé," uvedla pivotka Ilona Burgrová.

Zapojení do nadace vítá. "Věřím, že to může pomoci dětem dostat se k basketbalu, podobně jako to kdysi pomohlo mně. Díky tomu, že tatínek se sousedem se rozhodli postavit za své peníze koš na dvorku, tak se tam začalo scházet hodně dětí z okolí, které si vytvořily vztah ke sportu a basketbalu," prohlásila Burgrová.

Nadace KPD funguje od roku 2004 a pomáhala instalovat po celé republice koše pro minibasketbal. Nyní se zaměřuje na popularizaci basketbalu jako ideální činnosti na trávení volného času. Rovněž podporuje dobrovolnictví v basketbalu na funkcionářské a trenérské úrovni a ve spolupráci s USK chystá trenérské poradenství.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články