Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Budějovice posílily a jsou opět jasným favoritem extraligy

Praha - Volejbalisté Českých Budějovic jsou jasnými favority nového ročníku extraligy. Tým někdejšího reprezentačního kouče Jana Svobody před sezonou ještě více posílil a myslí na obhajobu titulu i úspěch v Evropě. "Samozřejmě chceme titul v české extralize a v Lize mistrů být do druhého místa ve skupině a bojovat o postup do závěrečných bojů," řekl manažer českobudějovického Jihostroje Zdeněk Scheichl.

Už před minulou sezonou Budějovice posílili Jakub Novotný a nahrávač Zapletal, letos přišel především smečař Pláteník a dále Kriško a Sobotka. "My se nechceme schovávat a víme, že se po nás chce titul a tuhý boj v Lize mistrů o postup ze skupiny. Takže to budeme v lize mlátit a v Evropě se budeme mlátit jak o život," uvedl Novotný.

Největším soupeřem Budějovic by stejně jako loni měla být liberecká Dukla, v minulé sezoně poražený finalista. "Pokud by jeden z těchto týmů nehrál finále, bylo by to určitě pro jejich vedení veliké zklamání," uvedl Novotný.

Je nám líto, video expirovalo.
Před volejbalovou extraligou: České Budějovice

Také liberecký trenér Michal Nekola označil postup do finále za jednoznačný cíl. Kariéru sice ukončili smečaři Pešl a Jeslínek, ale přišli reprezentant Správka, Američan Burrow nebo kapitán juniorského národního týmu Zajíček. "Budeme mít v kádru šest hráčů, kteří letos prošli reprezentací, a kvalitního amerického smečaře. Naše cíle jsou opět maximální," řekl ředitel Dukly Pavel Šimoníček.

V popředí tabulky by se měly pohybovat nejspíše také Příbram, Benátky, ČZU Praha, Ostrava a Zlín. Počet mužstev v extralize oproti loňské sezoně vzrostl na dvanáct a zpřehlednila se základní část, která se odehraje jen dvoukolově.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články