Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Nymburk v repríze finále NBL přehrál Prostějov

Praha - Šlágr 23. kola ligy basketbalistů skončil jasnou výhrou mistrovského Nymburka, který porazil v repríze loňského finále Prostějov 94:79 a upevnil si vedení v NBL. Druhý tým tabulky Prostějov sice v úvodu druhé čtvrtiny vedl o 15 bodů, ale třetí část vyhráli domácí 28:18 a vykročili za dalším úspěchem. Nymburku pomohlo k vítězství hned šest hráčů dvouciferným bodovým příspěvkem, 23 bodů dal Wilson. Ještě o čtyři body více zaznamenal v týmu Hanáků nejlepší střelec zápasu Peterson.

Hráči USK Praha si zřejmě tři kola před koncem základní části definitivně zajistili účast v nadstavbové skupině A1. Šestý tým tabulky zdolal Svitavy 96:75 a lví podíl na výhře měl autor 29 bodů a 11 doskoků Sedmák. V poločase vedli domácí jen o dva body, ale zbytek zápasu ovládli.

"Tahle výhra je pro nás důležitá. Ve Svitavách jsme prohráli a chtěli jsme to odčinit," řekl kouč USK Ken Scalabroni. "Pokud nezasáhne nějaká vyšší moc, měli bychom být v TOP 6. Pokud Ostrava zítra prohraje, je to hotové. Pro nás je to velká výhra a velký den, protože to ukazuje, že má smysl pracovat s mladými hráči," dodal.

Také Kolín rozhodl o svém vítězství nad Opavou 79:65 ve druhém poločase, který vyhrál 39:16. Domácí se opírali o střelbu Machače, jenž dal 28 bodů. "V průběhu týdne nás pronásledovaly zdravotní problémy. Všichni Američani netrénovali až do čtvrtka, stejně tak Standa Zuzák. Určitě i to ovlivnilo průběh utkání, ale jsme spokojeni," řekl kolínský trenér Predrag Benáček.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články