Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Čeští futsalisté jdou do baráže z prvního místa

Brno - Čeští futsalisté porazili ve třetím utkání kvalifikace o mistrovství světa 2012 Bělorusko 5:2 a vyhráli bez ztráty bodu svou skupinu. Oba týmy si už v předcházejících dvou zápasech zajistily postup do baráže, která se bude hrát na přelomu března a dubna. Díky dnešnímu vítězství si svěřenci trenéra Tomáše Neumanna vybojovali výhodnější nasazení do prvního losovacího koše. 

Čeští futsalisté
zdroj: ČT24

"V dnešním utkání nám šlo o to, abychom se v baráži vyhnuli nejsilnějším evropským týmům a dostali relativně slabšího soupeře, což se nám podařilo," uvedl po zápase spokojený kouč Neumann.

Stejně jako v předcházejících dvou kvalifikačních zápasech vyšel českému týmu úvod, ve kterém rychle získal tříbrankový náskok. Poté ale Bělorusko začalo být aktivnější a agresivnější v obraně a Český tým začal spoléhat na brejky. Po průnicích do otevřené obrany zakončil Rešetár sólo střelou těsně vedle branky.

Hra českého týmu v závěru poločasu ztratila tempo z úvodní části zápasu, k tomu se přidala i nedůslednost v defenzivě a pracně získaný náskok se rychle vytratil. Ve 14. minutě se střela Luškovského odrazila od Černika do branky. O dvě minuty později zapomněla obrana za sebou zcela volného Papova, pro kterého už nebylo problémem poslat míč do odkryté branky.

Je nám líto, video expirovalo.
Česko - Bělorusko

Po změně stran aktivita běloruských futsalistů ještě vzrostla a od vyrovnání zachránil český tým několika reflektivními zákroky brankář Gerčák. Částečné uklidnění přinesl čtvrtý gól Novotného, který obešel ve 24. minutě Ivanuština a na jeho tvrdou ránu už nestačil běloruský brankář reagovat. Čtyři minuty před koncem pojistil Reštár pátou brankou definitivně vítězství českého týmu.

Bělorusko se ještě pokusilo po inkasování pátého gólu o hru bez brankáře. Tu jim ale zkomplikovalo vyloučení Papova po druhé žluté kartě. Proti oslabenému soupeři už čeští futsalisté v poklidu dotáhli zápas do vítězného konce. "Zbytečnými chybami jsme si zkomplikovali po dvou inkasovaných brankách situaci. Naštěstí přidal Novotný velice důležitou čtvrtou branku, která znamenala uklidnění. V závěru jsme už měli zápas pod kontrolou," dodal Neumann. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články