Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

České florbalistky věří, že Dánsko vyřadí bez větších problémů

St. Gallen (Švýcarsko) - České florbalistky mohou v pátek vyrovnat své historicky nejlepší umístění na mistrovství světa. Pokud splní ve čtvrtfinálovém duelu v St. Gallenu s Dánskem roli favoritek, postoupí stejně jako před dvěma roky ve Švédsku do semifinále a o víkendu se mohou pokusit zaútočit na premiérovou medaili. Duel se hraje od 19:30 a vysílá jej přímým přenosem program ČT4 a web sportživě.cz.

Radost českých florbalistek
zdroj: ČT4

Dánsko, které skončilo druhé ve skupině D ze Švédskem a před USA a Japonskem, už postupem do čtvrtfinále vylepšilo své umístění z minulého světového šampionátu, kde skončilo deváté. Češky však nechtějí svého soka na úvod play-off, které bývá nevyzpytatelné, podcenit. "Určitě jsou nebezpečné," řekla trenérka Markéta Šteglová. "Je to ale soupeř, kterého bychom měly porazit. Po zkušenostech ze zápasu ve skupině s Norskem ale víme, že to určitě nebude jednoduché. Doufám, že pokud holky zahrajou svůj standard nebo i trošku víc, tak bychom měly vyhrát," dodala.

S kolegyní Karolínou Šatalíkovou viděly Dánky v části zápasu s USA, který Dánsko vyhrálo 6:5, a pak na videu při porážce se Švédskem 1:15. "Hrály v obou zápasech jiný styl obrany. Předpokládám, že proti nám bude podobný jako proti Švédkám. Tedy 2-2-1, takové dostupování jiným způsobem, musíme se na to nějak připravit," doplnila Šteglová.

Rychle vstřelený vedoucí gól českého výběru by ve čtvrtfinálovém souboji prý hodně pomohl, ale důležitá je podle Šteglové především trpělivost. "Dánky se Švédskem postupně odcházely. Hraje se třikrát dvacet minut a holky musejí věřit, že i když se to nepodaří hned od začátku, tak tam něco spadne," podotkla.

V případě postupu do semifinále čeká v sobotu večer bitva pravděpodobně s Finskem, které hraje proti Polsku. Hned v neděli se hraje o medaile. Šatalíková se Šteglovou proto plánují hrát na tři formace. "Doufáme, že by se mohlo proti Dánsku zadařit a do hry by se dostaly i ostatní holky. Chtěly bychom síly rozložit, protože si myslím, že se nedá hrát proti Finkám úplně na dvě pětky. Jsou rychlé a dravé. Pokud s nimi budeme hrát, pokusíme se vymyslet určitou taktiku a k tomu přizpůsobíme sestavu," dodala Šteglová.

S Dánskem české florbalistky sehrály dosud jen tři zápasy a všechny v roce 2007. V dubnu v přípravě ve Frederikshavnu vyhrály 4:1 a 7:3 a pak na stejném místě o měsíc později na mistrovství světa v duelu o páté místo zvítězily 6:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články