Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Volejbalistky Prostějova věří v úspěch v Lize mistryň proti Curychu

Prostějov – Volejbalistky Prostějova čeká v Lize mistryň první domácí zápas. Od 18:00 v přímém přenosu ČT 4 nastoupí proti švýcarskému celku Voléro Curych. Oba soupeři v prvním kole získali shodně po jednom bodu za porážku 2:3 proti favoritům skupiny Kazani, respektive Sopotám. 

Volejbalistky Prostějova
zdroj: ČT24

Prostějovské hráčky si i přes prohru výsledku z Ruska cení. "Zápas v Kazani se nám navzdory porážce povedl. Ukázal naši potencionální sílu. Začínala se nám už dařit i kombinační souhra a výsledek nám určitě psychicky pomohl," uvedl trenér Miroslav Čada.

Prostějovský kouč doufá, že jeho svěřenkyně by doma měly nad Curychem zvítězit. "Zápas hodně napoví, nakolik jsou naše postupové ambice do play-off reálné, z tohoto pohledu určitě patří středeční utkání ke klíčovým. Papírově by měla patřit k favoritům skupiny Kazaň, druhým jsou Sopoty," řekl Čada.

Trenér Čada může být zatím spokojen s tím, jak se do týmu zapracovala nedávná útočná posila Chorvatka Sanja Popovičová. "Výkonnostně se začalo dařit i dalším oporám Heleně Horké, Monice Smákové i Anně Veliké. Je znát výkonnostní rozdíl oproti počátku sezony, i když máme ještě stále rezervy, na jejichž odstranění pracujeme," poznamenal Čada.

V kádru volejbalistek Curychu jsou hráčky ze sedmi zemí, nejpočetnější zastoupení mají domácí Švýcarky a Srbky. Při taktické přípravě si hráčky Prostějova rozebraly předchozí utkání Curychu s polskými Sopotami, v němž švýcarský celek získal první dva sety.

"V této fázi zápasu Curych naznačil, že má velice kvalitní tým. Hlavními oporami jsou chorvatská univerzálka Jelena Alajbegová a bosenská smečařka Brankica Mihajlovičová. Víme o silných i slabších stránkách našich soupeřek," doplnil prostějovský kouč. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články