Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Karvinou čeká v poháru obr z Flensburgu

Karviná - Rovnou do třetího kola evropských pohárů byli nasazeni házenkáři Karviné a Zubří, kterým tak mezinárodní sezona začíná nezvykle až o posledním listopadovém víkendu. Zatímco Karviná je v utkání Poháru vítězů pohárů s bundesligovým Flensburgem vyloženým outsiderem, Zubří má v dvojzápasu s Goražde reálnou šanci na postup do dalšího kola Vyzývacího poháru. Utkání Karviné s Flensburgem sledujte živě na ČT4 a webu sportživě.cz od 20:00. Odvety se hrají další víkend.

Házená muži
zdroj: ČT24

Karvinský Baník má jako vítěz národního poháru po letech opět možnost vyzvat jeden z elitních německých celků. Bundesligový kolos z Flensburgu bude pro svěřence Rastislava Trtíka patrně velkým soustem, slezský celek má mizivé šance na úspěch. 

Čtvrtý tým průběžné tabulky bundesligy přiveze do Karviné plejádu známých tváří. Co jméno, to pojem. Tým je už tradičně postaven na dánských reprezentantech, k pilířům německého národního týmu patří Holger Glandorf nebo Lars Kaufmann. Pouze dva svěřenci někdejšího vynikajícího švédského reprezentanta Ljubomira Vranjese nemají zkušenost s reprezentací.

Házená muži
zdroj: ČT24

Zubří má úplně opačné problémy. Nečitelný soupeř z Bosny a Hercegoviny je pro Valachy velkou neznámou. "O soupeři se nám nepodařilo sehnat prakticky žádné informace, což se v dnešní době zdá skoro neuvěřitelné. Kromě jednoho minutového videa jsem jejich hru vůbec neviděl a ani o sestavě se mi nepodařilo nic moc zjistit ani na jejich webových stránkách," uvedl trenér Jiří Mika.

Goražde se v pořadí domácí soutěže drží po deseti odehraných kolech na třetím místě; nejlepší tři bosenské celky Sarajevo, Banja Luka a Ljubuški v ní však nestartují a hrají nadnárodní soutěž postjugoslávských států. "Dá se čekat tvrdá vysunutá obrana a řada zkušených hráčů, kteří na naší straně mohou chybět," podotkl Mika.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články